dit was 2019 obsurv

Terugblik: Dit was 2019!

Het einde van het jaar nadert. Een goed moment om even terug te blikken. Wat gebeurde er in 2019 in de openbare ruimte? Wat waren de thema’s, uitdagingen en oplossingen? In onze nieuwsbrief houden we je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Maar mocht je tóch iets gemist hebben, dan vind je hier nog een keer de meest gelezen berichten bij elkaar. En als je nog niet geabonneerd bent op onze gratis nieuwsbrief, geef je dan snel op. Dan blijf je ook het komende jaar weer helemaal op de hoogte!

Uitdagingen

Een ding is zeker in de openbare ruimte, we zullen altijd te maken hebben met nieuwe uitdagingen die om nieuwe antwoorden vragen. Zo werd 2019 het jaar van de eikenprocessierups, de invasieve exoten en droogteschade aan wegen. Maar bekende, hardnekkige vraagstukken bleven zich ook aandienen. Want wat doet jouw gemeente tegen bijplaatsen van afval, rondslingerend zwerfafval, uitstervende insecten en het alsmaar toenemend aantal gevallen van graafschade?

Oplossingen

Gelukkig leiden vraagstukken en uitdagingen vaak tot waardevolle innovatie en slimme oplossingen. En zo kunnen we 2019 markeren als het jaar waarin we de Boomkeuzewijzer introduceerden, nieuwe Obsurv-modules presenteerden en de eerste gesprekken begonnen over het Materialenpaspoort wat de circulaire economie moet helpen versnellen. We gingen weer verder met het gebruik van dashboards en organiseerden er een webinar over. En we keken vooruit, onder andere naar de mogelijkheden voor 3D informatie in het beheer openbare ruimte.

Obsurv in de praktijk

Dat de gebruikers van Obsurv bepaald niet stil staan in het ontwikkelen van nieuwe oplossingen en werkwijzen, dat bleek ook dit jaar weer. Net als voorgaande jaren vonden we boeiende en erg inspirerende praktijkcases bij onze klanten. Lees meer over de aanpak bij de gemeenten Rotterdam, Maastricht, Medemblik en Schagen, en ontdek of hun oplossingen ook bij jou zouden kunnen werken.

Samenwerken

Tot slot, als er iets is wat de openbare ruimte kenmerkt, dan is het wel het gezamenlijke belang om tot goede oplossingen te komen. Denk aan participerende burgers die willen meedenken over meer groen in de wijk, of hun parkeerplek misschien wel willen inruilen voor een andere bestemming. Denk aan gemeenten die ervoor kiezen hun beheer gezamenlijk in te richten (bijvoorbeeld de regio Westfriesland), maar ook aan al die gebruikers die deelnemen aan onze bètatests, simpelweg omdat ze een bijdrage willen leveren aan de verdere ontwikkeling en verbetering van Obsurv. Wat al deze voorbeelden gemeen hebben, is de motivatie tot samenwerken. Daarom is samenwerken ook altijd het doel van onze jaarlijkse evenementen. Lees het terug in de verslagen van onze Vakdagen, de FME Worldtour en de Obsurv Gebruikersdag.

Blijf ook in 2020 op de hoogte

Dit was onze terugblik op 2019. Een jaar waarin veel gebeurde en veel is bereikt. Ben jij net zo benieuwd als wij naar wat 2020 zal brengen? Zorg dan dat je je aanmeldt voor onze Obsurv-nieuwsbrief. Je ontvangt hem gratis, maar zeker niet voor niets!

Wij wensen je alvast prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar vol inspiratie, innovatie en samenwerking!