Kijk het webinar terug: Best Practices met dashboards

Op 10 september organiseerden wij een webinar waarin je meerdere Obsurv Best Practices hebt kunnen zien waarbij dashboards de hoofdrol spelen. Heb je dit webinar gemist of wil je het nog eens terugkijken? Dat kan via het Obsurv klantenportaal.

Stand van zaken

Henri Veldhuis (productmanager Obsurv) opende het webinar met een korte stand van zaken rondom Obsurv. Zoals de meest recente ontwikkelingen rondom het beta testen en Obsurv 2.1. Natuurlijk werd ook de komende Obsurv Gebruikersdag genoemd op 6 november in Utrecht, jij komt toch ook langs?

Best practices

Verder kwamen tijdens het webinar meerdere best practices aan bod, waarbij dashboards de hoofdrol spelen. Een dashboard is een helder, interactief overzicht dat je eenvoudig kunt delen met anderen. Misschien heb je hier al vaker van gehoord, of werk je ermee voor het beheer van de openbare ruimte. Veel Obsurv gebruikers ervaren veel voordelen van het gebruik van dashboards voor uiteenlopende onderwerpen en vakdisciplines.

De voordelen zitten bijvoorbeeld in het  op orde brengen van data, het overtuigen van stakeholders voor meerjarenplanningen en het terugkrijgen van het overzicht. Tijdens het webinar besprak Joris van den Berg (Obsurv adviseur) o.a. de case van gemeente Schagen. Zij maakt de gevolgen van verschillende keuzen inzichtelijk in een integraal dashboard. Ook kwam het inspirerende voorbeeld van Staat van je Straat aan bod. Met behulp van dit klimaatlabel krijgen gemeenten en inwoners overzicht van de klimaatbestendigheid op straatniveau. Een handige tool voor klimaatadaptatie.

Het voorbeeld Staat van je Straat komt tijdens het webinar aan bod

Webinar terugkijken

Wil je dit webinar terugkijken? Op Mijn Obsurv vind je onder het menu ‘Webinars’ de opname van dit Obsurv webinar terug. Gebruik je Obsurv, maar heb je nog geen login voor Mijn Obsurv? Vraag deze dan aan via onze helpdesk.

Vragen of meer informatie?

Deelnemers konden tijdens het webinar live al hun vragen stellen. Heb je nog vragen over dit onderwerp? Neem dan gerust contact op met Paul Duvenage. Hij helpt je graag verder.