Obsurv opleidingen

Meer resultaat door training

Natuurlijk wil je het maximale uit je werk met Obsurv halen. Een goede kennis van het gebruik en de mogelijkheden van Obsurv kan daar een grote bijdrage aan leveren. En wist je dat wij meerdere (klassikale) cursussen aanbieden? Wij hebben cursussen voor zowel beginners met Obsurv als voor gevorderden. Deze worden gegeven op ons hoofdkantoor in De Bilt, online, of op één van onze andere kantoren in Nederland.

Ons cursusaanbod

Hieronder vind je een overzicht van de cursussen die Sweco aanbiedt op het gebied van Obsurv. Klik op de cursustitel om meer informatie over een cursus te bekijken, of neem contact met ons op. Naast Obsurv-cursussen, bieden we ook cursussen aan op het gebied van FME, kijk op de FME-trainingenpagina voor meer informatie hierover.

1. Obsurv basiscursus

In de Obsurv basiscursus leer je de basisfunctionaliteit van Obsurv kennen, zoals het navigeren door verschillende beheermodules en werken met de kaart en lijsten.

2. Obsurv functioneel beheer

In deze cursus leer je de bouwstenen om het functionele beheer te kunnen uitvoeren, zodat Obsurv optimaal functioneert binnen jouw organisatie.

3. Obsurv kaartconfiguratie

In deze technische training leert u op welke wijze de kaartconfiguratie in Obsurv is opgebouwd.

4. Obsurv dashboards

In deze cursus leer je meer informatie uit de Obsurv-data te halen door gebruik te maken van dashboards.

5. Vakspecifieke Obsurv cursussen

Obsurv bestaat uit verschillende vakspecifieke beheermodules, zoals Wegen, Groen/Bomen, Riolering en Kunstwerken. Voor elk van deze beheermodules is een specifieke cursus beschikbaar, waarin je de opbouw en structuur van de specifieke beheermodule leert kennen en gebruiken.

Locaties

De klassikale cursussen worden meestal verzorgd op ons centraal gelegen hoofdkantoor in De Bilt. Het kantoor ligt in een prachtige groene omgeving waar je in alle rust de opleiding kunt volgen, zonder eventueel afgeleid te worden door de drukte van de eigen werkplek. Uiteraard kunnen we klassikale cursussen op verzoek ook op jouw eigen kantoor, of online verzorgen.

Als er voldoende aanmeldingen zijn uit een bepaalde regio, dan is het ook mogelijk een cursus te organiseren op één van onze regionale kantoren, zoals in Eindhoven, Rotterdam, Middelburg, Alkmaar, Arnhem of Zwolle. Neem gerust contact met ons op, om specifieke wensen te bespreken.

Onze opleidingen en Corona

Jouw en onze veiligheid staan uiteraard op nummer één. Op al onze cursuslocaties houden we ons aan de actuele corona-richtlijnen van de landelijke overheid en het RIVM. Heb je specifieke vragen over de door ons genomen corona-maatregelen, neem dan gerust contact met ons op.

Kijk ook eens in de online Obsurv agenda voor overige geplande trainingen op de korte termijn.