Cursus Tableau & Obsurv

Snel en eenvoudig inzicht in complexe data uit Obsurv? Tableau is een krachtige tool voor het maken van dashboards met data uit Obsurv. Zo kun je data uit Obsurv visueel aantrekkelijk presenteren, op een interactieve manier inzichtelijk maken en gebruiken voor datagedreven besluitvorming.

Met Tableau visualiseer je data op verschillende manieren. Behalve gangbare grafieken, histogrammen, treemaps en scatterplots, kun je dynamische tijdsreeksen en visualisaties in de kaart maken. En je koppelt realtime Obsurv-data én externe bronnen makkelijk aan je dashboards. Zo maak je bijvoorbeeld een visualisatie in een kaart met daarop de assets uit Obsurv en hun actuele inspectiestatus, gekoppeld aan externe maatregels met hun prijzen.

Sweco biedt een cursus aan om te leren werken met Tableau & Obsurv. Deze cursus is voor zowel beginnende als gevorderde gebruikers. De cursus wordt door ervaren trainers op verschillende locaties gegeven.

Tijdens de cursus maak je kennis met Tableau als dashboardingprogramma. Je leert de basisfunctionaliteiten van Tableau kennen en leert over de verschillende mogelijkheden, die de tool biedt. Vervolgens leer je hoe je de koppeling maakt met Obsurv-data en hoe je met deze data een simpel dashboard maakt.

Tijdens de cursus is er ruimte om te werken aan je eigen casus. Zo kun je de kennis direct toepassen op een praktijkvoorbeeld.

Duur1 dag
DeelnemersMaximaal 3
Kosten€1800,- ex. BTW
LocatieNaar keuze

Meer informatie en aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze cursus? Of wil je meer informatie? Vul dan het aanmeldformulier in of neem direct contact op met onze opleidingscoördinator Martijn Jansma.