Video: Zo tovert gemeente Medemblik met data

Toveren met data is makkelijker dan u misschien denkt. Met Dashboards kunt u uw data op een interactieve manier inzichtelijk maken, zodat u precies weet welke informatie u al in huis heeft. Zo kunt u alle data over de openbare ruimte opvragen, analyseren én presenteren. Waardoor uw data waardevoller en overzichtelijker wordt. Marc Meendering, senior beheerder bij gemeente Medemblik, vertelt waarom die gemeente sinds kort tovert met data: “Voor ons is het dashboard een middel om alle data op een overzichtelijke manier in beeld te brengen”.

Dashboard voor de openbare ruimte: alles in één overzicht

Dagelijks verzamelt uw organisatie een stroom aan data, ofwel gegevens, over het beheer van de openbare ruimte. Deze data kan heel waardevol zijn, als u het op de juiste manier weet om te zetten naar efficiënt beleid. Een Dashboard helpt om al deze data om te toveren tot nuttige en overzichtelijke informatie.

Bij gemeente Medemblik wordt sinds kort gebruik gemaakt van verschillende Dashboards. De gemeente wil in de toekomst zelfs toe naar één groot Dashboard, waarin alle informatie samenkomt. Dus alle data van de verschillende beheer-aspecten van de gemeente, in 1 overzicht. Wat het grote voordeel is van op deze manier werken? Meendering: “Je ziet in één oogopslag waar in de gemeente gewerkt moet worden. En na de inspectie en de uitvoering, zie je in het dashboard direct de resultaten terug. Dit voorkomt veel fouten en dubbel werk.”

Sweco Dashboards

Een Dashboard is dus een interactief en gebruiksvriendelijk overzicht, op basis van de meest recente data. Sweco maakt inmiddels voor meerdere organisaties zeer uiteenlopende Dashboards, zoals Staat van je Straat. Het Dashboard wordt naar wens ingericht en steeds automatisch geüpdatet. Dit kan met Obsurv-data maar natuurlijk ook met andere data die beschikbaar is binnen uw gemeente of organisatie.

Door in te loggen op het gewenste Dashboard, krijgt u automatisch alle informatie in één overzicht. Ook kunt u zelf de overzichten aanpassen, bijvoorbeeld door in te zoomen op een bepaalde locatie, tijd, type object, etc.

Meer informatie

Bent u enthousiast over Dashboards of wilt u graag meer informatie? Joris van den Berg is Obsurv adviseur en data-tovenaar. Neem geheel vrijblijvend contact op met Joris via joris.vandenberg@sweco.nl of via 06 20423166. Hij helpt u graag verder.

Heeft u ons webinar over Dashboards gezien? In dit webinar vertelt Marijn van den Berg (adviseur asset management) meer over Dashboards en laat hij enkele praktijkvoorbeelden zien. Alle webinars zijn terug te kijken op het Obsurv klantenportaal (let op: inlog vereist). Gebruikt u Obsurv maar heeft u nog geen inlog? Neem dan contact op voor een account.

contact