Beheer openbare ruimte vereist specialisatie, maar ook samenhang!

Wat hebben een verkeersbord, een boom en een rioolleiding met elkaar te maken? Als beheerder ken je natuurlijk het antwoord. Ze maken deel uit van de openbare ruimte waar jij mede verantwoordelijk voor bent. Tegelijkertijd weet je dat er nog veel meer te beheren valt: wegen, kunstwerken, kabels en leidingen, speeltoestellen, verkeerssystemen, openbare verlichting… En weet je ook dat Obsurv modules heeft voor al deze vakdisciplines? Met de Obsurv modules beschik je over de gespecialiseerde functies die je nodig hebt, én werk je in samenhang met de andere beheergebieden binnen jouw organisatie.

Specialisatie

Iedereen die werkzaam is in het beheer van de openbare ruimte, weet het: ons vakgebied is breed, maar niets staat los van elkaar. Hetzelfde geldt voor Obsurv. De afgelopen jaren zijn voor alle belangrijke vakdisciplines modules gerealiseerd waarmee beheerders aan de specifieke vereisten kunnen voldoen voor hun beheergebied.

Samenhang en overzicht

Maar al die modules maken ook deel uit van dezelfde beheeroplossing. En of jouw organisatie nu kiest voor volledig integraal beheer, of dat het beheer per vakdiscipline wordt ingericht: Obsurv zorgt ervoor dat altijd de samenhang bewaard blijft in het totale beheerplaatje.

Doordat de modules op een vergelijkbare manier zijn ontworpen, is het een stuk makkelijker als je als organisatie een integrale inventarisatie, begroting en/of planning wilt hebben voor het beheer van de gehele openbare ruimte.

  • Obsurv WIBON uitwisseling

Standaarden…

De modules zijn uiteraard gebaseerd op de landelijk vastgestelde en veel gebruikte standaarden, normen en systematieken. Zoals NEN 2767-4, CROW 146, CROW 288, NPR 3220, NPR 3398, NEN 3399 en IMKL 1.2.1. Maar daarnaast zijn de modules ook zo gemaakt, dat ze gemakkelijk te gebruiken zijn. Door de aantrekkelijke en intuïtieve interface is Obsurv eenvoudig te bedienen. Voor sommige modules zijn ook speciale apps beschikbaar.

… en de Obsurv-modules!

Wil jij weten welke modules allemaal beschikbaar zijn? Kijk dan eens op de overzichtspagina. Daar vind je alle modules bij elkaar. Door op de afzonderlijke modules te klikken, kun je meer informatie en links vinden over dat onderdeel van Obsurv.

Meer weten?

Mocht je nog vragen hebben over een of meerdere Obsurv-modules, aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met één van onze adviseurs. Zij beantwoorden al jouw vragen en kunnen je verder helpen!

Ben je nog helemaal niet bekend met Obsurv en wil je het beheersysteem gewoon eens zelf uitproberen? Vraag dan een gratis demo-licentie aan en vraag één van de adviseurs om je erdoorheen te leiden. Zo ontdek je het snelst of Obsurv ook de oplossing is voor jouw organisatie.