Bereid je voor op Obsurv 3.0

Wist je dat je doorlopend de bètaversie van Obsurv kunt bekijken en testen?

Eerder maakten wij al bekend dat gebruikers Obsurv versie 2.1 konden testen en feedback aan ons konden doorgeven via het Obsurv-forum. Zo’n 120 gebruikers maakten hiervan gebruik. Nieuwe software op deze manier testen levert ontzettend veel voordelen op, voor zowel de ontwikkelaars als de eindgebruikers. Daarom is de bèta-versie van Obsurv nu doorlopend beschikbaar voor gebruikers. Dus wil jij de eerstvolgende versie van Obsurv alvast bekijken? Meld je dan hiervoor aan!

Sneak peek van de volgende release

Een bètaversie is de eerstvolgende versie van de software, die nog getest moet worden en nog niet beschikbaar is voor klanten. De bètatest is dus eigenlijk een sneak peek van de komende release. En wij vinden dat de eindgebruikers de aangewezen personen zijn om nieuwe releases te testen. Door de betaversie beschikbaar te stellen, ontstaat een win-win situatie: jij kunt de software alvast bekijken en uitproberen, wij kunnen Obsurv nóg beter maken, passend bij de wensen van de eindgebruiker.

Testen waar en wanneer je wilt

Na het succes van de bètatest van Obsurv 2.1, worden nu dus ook de volgende versies van Obsurv steeds in bètaversie beschikbaar gesteld. Je kunt dus testen waar en wanneer jij wilt. We communiceren wanneer dat nodig is via de mail met de testersgroep. Bijvoorbeeld als er een nieuwe functionaliteit of versie beschikbaar is in de bèta-omgeving.

Ideeën? Geef je mening aan ons door!

Kom jij in de bèta-omgeving bugs of andere problemen tegen? Of heb je een mening over een bepaald onderdeel van de (nieuwe) software? Dan kun je jouw feedback achterlaten op het Obsurv-forum. Om de software verder te verbeteren, lezen Obsurv adviseurs alle feedback op het forum en gaan hiermee aan de slag. De feedback gebruiken we dus om Obsurv te laten aansluiten op de wensen van de gebruikers. Wil jij hierover meedenken? Zorg dan vooral dat je jouw mening achterlaat!

Op het forum kun je uiteraard ook met andere gebruikers in discussie, of reageren op vragen van gebruikers of Obsurv adviseurs. Als je je aanmeldt voor het testen, ontvang je ook een inlog voor het forum. De berichten zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers.

Wat voor feedback komt er binnen?

Op dit moment zijn zo’n 140 Obsurv-gebruikers actief met testen en er komt feedback binnen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Een paar voorbeelden van feedback:

  • Werking van de Playmapping-koppeling
  • Gebruiksvriendelijkheid van de interface
  • Foutmeldingen/bugs in Obsurv
  • Ideeën over inspecteren met Obsurv

Hoeveel tijd kost mij dit?

Het testen kost je zo veel of weinig tijd als je zelf wilt. Uiteraard is het ‘testen’ ook geen must. Met de inlog kun je ook gewoon een kijkje nemen in de eerstvolgende versie van Obsurv, zonder hierover feedback achter te laten. Je krijgt geen opdracht of vraag mee. Je kunt simpelweg Obsurv bekijken en alle functies ‘testen’ of bekijken die voor jouw werk van belang zijn. Handig toch?

Aanmelden

Ben jij nieuwsgierig aangelegd? En wil je graag jouw feedback over de Obsurv-software aan ons doorgeven? Dan is bètatesten iets voor jou. Meld je aan door een mail te sturen naar Bibia Dutrieux via [email protected], of neem contact op met de helpdesk. Uiteraard kun je je op ieder gewenst moment weer afmelden.