Nieuwe mogelijkheden in Obsurv 3.1

Obsurv 3.1: jullie ideeën, nieuwe release!

Feedback op de ontwikkelingen binnen Obsurv krijgen we het liefste van jou, de gebruiker. Jij weet als geen ander wat beter, handiger en efficiënter kan. In Obsurv Ideas, te bereiken via MijnObsurv, deelden jullie je wensen voor een volgende release. Na een periode van bouwen delen we het nu graag: Obsurv 3.1 is in de lucht!

Wat is er nieuw in Obsurv 3.1?

Om te beginnen de twee belangrijkste nieuwe functionaliteiten. In deze release is het mogelijk om in Overige Vakdisciplines inspecties in te richten en uit te voeren. De bijbehorende velden kun je nu zelf aanpassen. Hiermee kun je de vakdisciplines nu niet alleen conform IMBOR inrichten, maar daarbij ook inspecteren, plannen en begroten. Elke gewenste inspectiemethode kun je dus configureren.
Een tweede nieuwe functionaliteit is de optie voor het toevoegen van foto’s en beeldmeetlatten bij schouwen. Bekijk de video om in vogelvlucht te zien hoe deze functionaliteiten te gebruiken zijn.

Maar dat is uiteraard niet alles. Ook deze verbeteringen vanuit Obsurv Ideas hebben we voor jullie verwerkt in Obsurv 3.1:

  • Extra kenmerken in Wegen, Kunstwerken en Groen
  • Legenda’s van themalagen zijn zichtbaar in de Bomenapp
  • Standaard stijl van rioleringsobjecten sluit aan bij het GWSW
  • Geselecteerde objecten in de kaart worden gehighlight
  • Schaalbalken kun je per schouwproject vastleggen
  • Ondergronden kun je automatisch linken aan een speeltoestel

De volledige releasenote is in te zien onder ‘Documenten’ in MijnObsurv (inloggen vereist). Gebruik je Obsurv, maar heb je nog geen inlog voor Mijn Obsurv? Vraag deze dan aan via onze helpdesk.

Wanneer kun je Obsurv 3.1 gebruiken?

Dat wil je uiteraard weten na dit bericht. Vanaf medio september starten met de uitrol. We nemen dan contact met je op om te bekijken wat er voor jouw organisatie gereed gemaakt moet worden voor deze release. 

Meer weten?

Heb je vragen over Obsurv 3.1? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.