Bereid je voor op Obsurv 3.0

6 vragen over het betatesten van Obsurv 2.1

Sinds 26 maart loopt er een betatest voor de nieuwe versie van Obsurv. Tijdens deze betatest kunnen gebruikers de nieuwste versie alvast testen en feedback hierover geven aan Sweco. Maar liefst 127 gebruikers hebben zich tot nu toe aangemeld en hebben toegang tot de testversie van Obsurv 2.1. Zij testen vooral de nieuwe modules Spelen en Openbare Verlichting en alle nieuwe functionaliteiten. Doe jij al mee met testen of wil je dit graag doen? Een overzicht in 6 vragen.

Waarom deze betatest?

Wie kan een nieuwe release beter testen dan de eindgebruiker? Met dat idee hebben wij de eerste betatest voor Obsurv georganiseerd. Zodat gebruikers de nieuwste versie alvast kunnen ontdekken en ons van feedback kunnen voorzien. Zo leggen we samen de laatste hand aan Obsurv 2.1.

Hoe verloopt het testen tot nu toe?

Na het Obsurv webinar van 26 maart is de betatest afgetrapt en konden gebruikers aan de slag in de test-omgeving. In totaal zo’n 127 gebruikers hebben een inlog ontvangen, heel mooi dat zoveel gebruikers willen testen! Testen kan waar en wanneer het jou het beste uitkomt, de testperiode van Obsurv 2.1 loopt nog een tijd door.

Komt er veel feedback binnen?

Er komt al feedback binnen via het forum. Enkele gebruikers hebben het forum al goed ontdekt maar dit mag nog meer worden! We roepen jullie dan ook op om alle feedback achter te laten op het forum. Positief, negatief, neutraal: maak een post aan en laat het ons weten. Je kunt ook reageren op berichten van andere gebruikers op het forum. Hierdoor weten wij beter wat de feedback van gebruikers is op de nieuwe versie.

Zijn er al punten die Sweco gaat oppakken?

We lezen alle feedback op het forum goed door en houden ook in de gaten of iets vaker wordt aangegeven door verschillende gebruikers. Tot nu toe zijn er 35 concrete ontwikkelvraagstukken binnengekomen. Het gaat om 20 bugs en 15 verbeterpunten. Met de bugs gaan we zoveel mogelijk direct aan de slag. Wist je bijvoorbeeld dat de testers tussentijds al een nieuwe update krijgen van de test-omgeving?

Een paar opmerkingen die zijn binnengekomen op het forum:

  • De knop voor het kopiëren van de gemeten oppervlakten werkt niet
  • Obsurv geeft een foutmelding bij het exporteren van een shapefile
  • Obsurv geeft na het uitvoeren van een blokmutatie een foutmelding

Komen er in de testfase nog nieuwe functionaliteiten bij?

Ja, vanaf 23 april kunnen nieuwe functionaliteiten getest worden. Voor de module Spelen is dit de nieuwe Playmapping-koppeling en voor Openbare Verlichting komen vijf nieuwe inspectietypen beschikbaar.

Kan ik me nog aanmelden?

Jazeker! Ben jij Obsurv gebruiker en wil je graag mee testen? Je kunt je nog aanmelden via [email protected] of via Mijn Obsurv. Je ontvangt dan van ons een login voor de testomgeving en voor het forum. Het testen gaat nog even door, dus meld je gerust aan! Testen kan op een tijd en locatie die jou het beste uitkomt.