Blokmutaties Obsurv

Wist je dat… de mogelijkheden met blokmutaties in Obsurv zijn vergroot?

Blokmutaties maken het mogelijk om de informatie van meerdere beheerobjecten in één keer aan te passen. Waar dit voorheen nog om meer handelingen vroeg, is het werkproces vanaf Obsurv 2.1 nu gestroomlijnd. De functionaliteit om een blokmutatie toe te passen is in deze versie eenvoudiger, overzichtelijker en daardoor ook beter toepasbaar. Dit geldt op dit moment voor de modules Spelen, Openbare Verlichting en Verkeerssystemen. De andere modules volgen. Benieuwd wat er verbeterd is aan de blokmutaties in Obsurv?

Blokmutaties

In Obsurv kun je in de lijst of op de kaart op een object klikken en eenvoudig de gegevens van dit ene object aanpassen. Soms wil je dit echter doen voor een heel gebied of voor een verzameling van vergelijkbare objecten. Met blokmutaties kun je de beheerinformatie van meerdere objecten tegelijk aanpassen. Bijvoorbeeld wanneer in een hele wijk LED-verlichting wordt geplaatst. De blokmutatie helpt je dan om alle lantaarnpalen in één keer te selecteren, zodat je eenvoudig voor alle objecten tegelijk de oude lampen kunt wijzigen naar LED-lampen.

Mogelijkheden met blokmutaties vanaf Obsurv 2.1:

Met de vernieuwde mogelijkheden voor blokmutaties is muteren op grote en kleine schaal eenvoudiger geworden. Hierdoor kost het minder tijd om de mutaties te verwerken. Dit is wat er is verbeterd aan de blokmutaties:

  • Er is een kaart-lijst interactie toegevoegd om eenvoudig vanuit de kaart blokmutaties te kunnen maken.
  • Alle inventarisatiekenmerken kunnen nu in bulk worden gemuteerd.
  • Ook alle extra kenmerken kunnen in bulk worden gemuteerd.
  • Velden kunnen nu ook in bulk leeg worden gemaakt.
  • Het in bulk kunnen verwijderen van objecten of onderdelen.
  • Er kan ook met de checkboxfunctionaliteit in bulk worden gemuteerd, waardoor het (de)selecteren sneller gaat.
blokmutaties in Obsurv

Ben je benieuwd welke voordelen de vernieuwde mogelijkheden van de blokmutaties jou bieden? Probeer het eens uit, dan zul je zelf ervaren hoe eenvoudig het nu is. Je kunt dit ook testen in de demo of béta-omgeving.

Contact

Heb je vragen over het maken van blokmutaties? Of over andere functies in Oburv? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.