Video: hoe werkt de Obsurv module Spelen?

Met de Obsurv module Spelen kun je inventariseren, inspecteren én plannen. Ook houdt de module een Logboek van speeltoestellen bij en is een koppeling met Playmapping mogelijk. En wist je al dat er een nieuwe app beschikbaar is voor het inspecteren op locatie? In de video ‘Hoe werkt de module Spelen?’ neemt Wisse Remij (Obsurv adviseur) je in grote lijnen mee door deze module.

Aan wetgeving voldoen

De module Spelen biedt een gebruiksvriendelijke interface voor de gehele beheersyclus van sport- en speeltoestellen en ondergronden, zowel binnen als buiten. Beheerders van sport- en speeltoestellen moeten aan een aantal wettelijke verplichtingen voldoen. Deze hebben betrekking op certificeren, maar bijvoorbeeld ook op de inspecties en het onderhoud. Met de module Spelen kun je gemakkelijk aan de geldende wetten en normen voldoen.

Playmapping integratie

Voor Spelen is een integratie met de Playmapping bibliotheek gemaakt. Deze krijg je in de video uitgebreid te zien. Met deze integratie kun je gebruikmaken van de actuele gegevens van alle sport- en speeltoestel modellen en materialen. Alle bijbehorende certificaten zijn gekoppeld en voorgeprogrammeerde schades en maatregelen per toesteltype, te gebruiken binnen Obsurv.

Ook alle inspectiecriteria worden ontsloten via Playmapping. Recent heeft het Keurmerkinstituut de inhoud geactualiseerd volgens de meest recente normen. De herziene EN1176/1177 zijn nu volledig geïntegreerd in Playmapping en alle gebruikers krijgen automatisch toegang. Om de Playmapping integratie aan te zetten in Obsurv, is een Playmapping licentie vereist. Deze is te verkrijgen direct via Playmapping.

Inspecteren op locatie

Naast de standaard module biedt Obsurv een aparte applicatie waarmee je buiten kunt inspecteren. Bijvoorbeeld om (speel)toestellen te inspecteren op schades en hieraan direct maatregelen te koppelen. De beheerder zet de inspecties klaar voor de buitendienst en keurt deze ook weer goed in Obsurv. In de instructievideo krijg je deze applicatie ook te zien.

Bekijk de video online

Je kunt de video bekijken via het klantenportaal Mijn Obsurv. Na inloggen zie je onder het kopje “Instructievideo’s” deze instructievideo en alle andere Obsurv instructievideo’s staan. Gebruik je Obsurv maar heb je geen inlog voor het klantenportaal? Vraag deze dan aan via de helpdesk.

Meer informatie

Deze video is opgenomen met Obsurv versie 2.1.1. Gebruik jij een oudere versie van Obsurv? Afhankelijk van de versie moet je dan meerdere stappen op een andere manier doorlopen. Neem contact met ons op voor meer informatie, of om over te stappen naar de nieuwste versie van Obsurv.

Voor meer informatie over Obsurv, over de module Spelen, over de Playmapping-koppeling en andere vragen, kun je contact opnemen Wisse Remij of met één van de andere adviseurs via de Obsurv helpdesk.