Jan van Malenstein voor het gebouw van Sweco in De Bilt

Video: Hoe schouw je met Obsurv?

Met Obsurv kun je niet alleen plannen en begroten maar ook schouwen. In de instructievideo ‘Hoe schouw je met Obsurv?’ legt Jan van Malenstein (projectleider Obsurv) uit hoe dit in zijn werk gaat volgens CROW richtlijn 323. Bekijk de video nu online!

Schouwen in 2 stappen

Schouwen met Obsurv bestaat uit 2 belangrijke stappen: configureren en schouwen. In de video doorloopt Jan van Malenstein deze 2 stappen met behulp van verschillende tabbladen in Obsurv. En daarmee is het hele proces afgerond. Van het vastleggen van beeldmeetlatten tot het weergeven van de schouwresultaten.

Schouwen met Obsurv
Schouwen met Obsurv volgens CROW richtlijn 323

Het veld in

De uitvoerders van de schouw controleren hoe de ruimte er buiten uitziet. In Obsurv kunnen de vooraf ingestelde ambities dan naast de resultaten van het schouwen gelegd worden. In de video wordt duidelijk hoe overzichtelijk deze informatie kan worden weergeven, bijvoorbeeld in een staafdiagram met afwijkingen onder-op-boven het ambitieniveau.

Schouwen met Obsurv
Voorbeeld van een grafiek met schouwresultaten in Obsurv

Andere mogelijkheden

Naast de noodzakelijke stappen voor het schouwen komen ook de extra mogelijkheden die Obsurv biedt aan bod in de video. Wist je bijvoorbeeld al dat het mogelijk is omschrijvingen van ambitieniveaus aan te passen? En dat structuurgebieden met verschillende ambitieniveaus over elkaar heen gelegd kunnen worden? Ook kunnen we je ondersteunen met het inlezen van bestaande data die al beschikbaar zijn: kwaliteitsbeelden, schouwlocaties, structuurgebieden, en nog veel meer.

Bekijk de video online

Ben je benieuwd geworden naar de video? Deze video is te bekijken via Mijn Obsurv. Log in en ga naar ‘downloads’. Onder het kopje Instructievideo’s zie je de video ‘Hoe schouw je met Obsurv?’ staan, die je online kunt terugkijken. Gebruik je Obsurv maar heb je nog geen account van ons klantenportaal? Neem dan contact met ons op.

Voor inhoudelijke vragen of contact over de video ‘Hoe maak je een rapport met Obsurv?’ kun je contact opnemen met [email protected] of via de servicedesk.

contact