Video: hoe voer je dagelijks onderhoud uit met Obsurv?

Niet alle onderhoudswerkzaamheden kunnen vooraf ingepland worden. Denk bijvoorbeeld aan onverwachte schades door vuur of vernieling. In Obsurv vallen deze meldingen onder de module Dagelijks Onderhoud. Vaak is voor deze onderhoudswerkzaamheden iets meer administratie nodig. Daarom hebben wij er een instructievideo over gemaakt. Bekijk de instructievideo om te zien hoe u dagelijkse onderhoudswerkzaamheden kunt verwerken in Obsurv!

Meldingen invoeren en verwerken

In de video laat Rudi zien welke handelingen er bij een melding dagelijks onderhoud horen. Het proces begint natuurlijk met een melding. Rudi kiest in dit geval voor een melding over een verkeersbord met graffiti. Vervolgens doorloopt Rudi de volgende stappen met deze melding: goedkeuren, uitvoeren en afmelden.

Maatregelen

Bij de schadebeelden in Obsurv horen bepaalde maatregelen. Maar wanneer zie je welke maatregel? In het 2e deel van de video laat Rudi zien hoe deze instellingen er ‘achter de schermen’ uitzien en hoe deze naar wens kunnen worden aangepast.

Rapportages maken

Nadat een melding is afgehandeld is het tijd voor de volgende stap in Obsurv. Zo is het mogelijk om rapportages te maken, die veel inzicht kunnen geven. Benieuwd naar een voorbeeld? Bekijk dan de video!

Bekijk de video online

De video is te bekijken via Mijn Obsurv. Log in en ga naar ‘Downloads’. Onder het kopje Instructievideo’s ziet u deze en andere instructievideo’s staan, die u online kunt bekijken! Gebruikt u Obsurv, maar heeft u nog geen inlog van het klantenportaal? Neem dan contact met ons op via helpdesk.gis-ict@sweco.nl.

Instructievideo bekijken

Webinar: meldingen openbare ruimte

Op 3 oktober 2018 gaven wij een webinar over een tool voor meldingen openbare ruimte. U leest op onze site meer over dit onderwerp. Zoals hoe gemeente Woerden alle meldingen openbare ruimte binnen 48 uur afhandelt met behulp van Obsurv en GeoWeb. Gebruikt u Obsurv en bent u geïnteresseerd in dit onderwerp? Meld u dan gratis aan voor dit webinar!

Webinar terugkijken