Kijk het webinar terug: Meldingen Openbare Ruimte (MOR)

Op 3 oktober organiseerden wij een webinar over meldingen openbare ruimte (MOR). Sweco heeft een koppeling ontwikkeld voor het registreren, verwerken en afhandelen van alle meldingen openbare ruimte. Tijdens het webinar lieten we onder andere in een live demo zien hoe deze MOR-koppeling er voor de gemeente Woerden uitziet. Heb je dit webinar gemist of wil je deze terugkijken? Je kunt de opname nu terugkijken op het klantenportaal.

Meer over MOR

Annet Hospers (Adviseur GIS) vertelde tijdens het webinar meer over de aanleiding en achtergrond van de MOR-koppeling. Met MOR heeft een organisatie een tool in handen waarmee burgers meldingen eenvoudig en logisch kunnen invoeren. En waarmee een gemeente meldingen efficiënt kan verwerken en direct kan afhandelen. Ook kun je iedereen (burgers en organisaties) van het meldingenproces op de hoogte houden.

Koppeling Obsurv en GeoWeb

Ernst van Zuilen (Adviseur BOR) vertelde tijdens het webinar over de Obsurv-kant van deze koppeling. En wat er nodig is om de koppeling efficiënt in te zetten. Het verwerken van meldingen over de openbare ruimte gaat op vergelijkbare wijze. Als een melding niet aan een Obsurv-object gekoppeld kan worden, wordt deze in GeoWeb afgehandeld. Alle meldingen zijn direct zichtbaar op de kaart en de stand van zaken is eenvoudig en overzichtelijk bij te houden.

Kijk het webinar terug

Op Mijn Obsurv vind je de opname van het webinar onder het menu ‘Downloads’. Je kunt onze andere webinars, instructievideo’s en updates hier ook terugkijken. Gebruik je Obsurv maar heb je geen login? Vraag deze dan aan via de helpdesk.

Deelnemers konden tijdens het live webinar vragen stellen. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met Ernst van Zuilen.

Interview Gemeente Woerden

Tijdens het webinar kreeg je een korte video van gemeente Woerden te zien. Bekijk het interview over de MOR-applicatie met Monique Pels, procesmanager meldingen openbare ruimte bij gemeente Woerden: