Video: hoe maak je een planning Wegen?

In deze instructievideo legt Robin Oostveen (Adviseur Wegbeheer) uit hoe u een planning Wegen kunt maken in Obsurv. Juist omdat u niet iedere dag een planning maakt, is het handig om een instructie bij de hand te hebben. Het maken van een planning (of begroting) is namelijk best eenvoudig! Benieuwd? Bekijk de instructievideo nu online!

Goede voorbereiding is het halve werk

Het begint allemaal met een goede voorbereiding. In het geval van een planning Wegen is de voorbereiding het controleren van de inspecties en maatregelen op hun geldigheid. Wist u bijvoorbeeld dat inspecties maximaal 2 jaar oud mogen zijn? Is dat niet het geval, dan zal de uiteindelijke planning niet kloppen. En uiteraard maakt u ook eerst een selectie van alle wegvakonderdelen waarmee u een begroting gaat maken.

Begroting maken

Heeft u de eerste paar stappen goed doorlopen en is uw data op orde? Dan kunt u de planning (of begroting) gaan maken in Obsurv. Hierbij zijn een aantal instellingen handig om te gebruiken. De resultaten kunt u op verschillende manieren in Obsurv weergeven: in een lijst, grafiek én op de kaart. Exporteren naar Excel is uiteraard ook mogelijk.

Bekijk de video online

De video is te bekijken via Mijn Obsurv. Log in en ga naar ‘Downloads’. Onder het kopje Instructievideo’s ziet u deze en andere instructievideo’s staan, die u online kunt bekijken! Zoals bijvoorbeeld de instructievideo voor het maken van een planning Groen die wij eerder hebben geplaatst.

Extra mogelijkheden

Uiteraard zijn er ook veel extra opties en mogelijkheden bij het maken van een planning Wegen. In de video krijgt u er een paar te zien. Voor inhoudelijke vragen over deze video kunt u contact opnemen met Robin Oostveen, via E [email protected] of T +31 6 22 45 10 11.

Gebruikt u Obsurv maar heeft u geen inlog van ons klantenportaal? Neem dan contact op met de helpdesk van Obsurv. We helpen u graag verder!

contact