2018

Iets gemist in 2018?

Als het beheer van de openbare ruimte uw vakgebied is, dan weet u dat 2018 een dynamisch jaar was. Een jaar van dilemma’s en uitdagingen, maar ook van nieuwe oplossingen en innovatie. In onze nieuwsbrief houden we u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Maar misschien hebt u in uw dagelijkse drukte toch iets gemist? Of, misschien bent u nog niet geabonneerd op onze gratis nieuwsbrief? Met 2019 voor de deur is het hoe dan ook een goed moment om nog eens kort terug te blikken.

Vraagstukken…

De openbare ruimte is van ons allemaal, dus best logisch dat er bijna net zo veel meningen zijn als mensen. Want hoe moet het nu met onze fietspaden, als er steeds meer e-bikes en andere soorten fietsen bijkomen? En moeten we echt gaan wennen aan ondergelopen straten als gevolg van klimaatverandering? En is het terecht dat we onze hele straat als parkeerplaats blijven gebruiken, als het aandeel bewoners zonder een auto blijft stijgen? Zomaar een paar vragen waar meer dan één antwoord op mogelijk is.

Oplossingen…

Gelukkig was 2018 ook het jaar waarin op andere vraagstukken heel duidelijke antwoorden kwamen. Zo kwam de koppeling BGT-BOR definitief in een stroomversnelling. Zwolle, Noordwijk, Bergen op Zoom, Oldenzaal waren enkele van de eerste gemeenten die de koppeling realiseerden. Gemeente Rotterdam introduceerde haar slimme wijkcontainers. Gemeenten Heerenveen, Maastricht en Almere lieten zien dat de BomenApp op meerdere manieren inzetbaar is in het eigen werkproces. En gemeente Woerden koppelde haar meldingen openbare ruimte direct aan het beheersysteem, een veelbelovende oplossing waar veel andere gemeenten belangstelling voor tonen.

Inspiratie…

Het afgelopen jaar kwamen er ook steeds meer voorbeelden van hoe u data uit de openbare ruimte breder kunt inzetten om antwoord te geven op belangrijke vragen. Hoe klimaatbestendig is uw eigen straat bijvoorbeeld (Staat van je Straat)? Of hoe kunt u risicogestuurd beheer inzetten als uw wegbeheerbudgetten onder druk komen te staan? En hoe zet u data om in beeld met de HoloLens? Aan het einde van het jaar hadden we zoveel aansprekende oplossingen ontwikkeld, dat we samen met gemeente Rotterdam een inspiratiesessie hebben georganiseerd.

Webinars en video’s…

Sommige onderwerpen en vragen om meer dan een nieuwsbericht. Daarom gingen we door in 2018 met onze succesvolle webinars en video’s. U kunt ze nog steeds terugkijken op onze website.

En… leuke berichten!

Bankje in openbare ruimteDe openbare ruimte is een belangrijk thema waar veel serieuze issues spelen. Maar dat wil niet zeggen dat er geen ruimte is voor leuke en soms grappige berichten. Hier is onze eigen top 3 voor 2018. Op de derde plek: Tiny forests zijn meer dan een eco-hype. Op de tweede plek: Straatverlichting uit hondenpoep. En op de eerste plek: De relatie tussen de openbare ruimte en ons geluk.

Zorg dat u ook in 2019 scherp op de hoogte blijft!

En daarmee sluiten we onze terugblik op 2018. Een jaar om niet snel te vergeten. Maar alles wijst erop dat ook 2019 een jaar wordt van nieuwe uitdagingen en keuzes, en van nieuwe vindingen en slimme antwoorden. Wilt u op de hoogte blijven? Zorg dan dat u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief. U ontvangt hem gratis, maar niet voor niets!

Wij wensen u alvast prettige feestdagen en een innovatief en gelukkig nieuwjaar!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief