Wist u dat de Obsurv BomenApp continu in ontwikkeling is? Zo heeft gemeente Heerenveen een toepassingen laten ontwikkelen waarmee de buitendienst direct maatregelen kan invoeren in de BomenApp. En heeft gemeente Maastricht binnenkort de mogelijkheid om naast de inspecteur, ook de snoei-aannemer met de BomenApp op pad te sturen. Doordat alle acties direct in Obsurv worden verwerkt, houdt de gemeente ondertussen het overzicht. Dat maakt volledig digitaal en volgens de gemeentelijke richtlijnen werken weer een stuk makkelijker!
BomenApp: wat kunt u ermee?
De BomenApp is een vast onderdeel van de Obsurv module Groen. Met de BomenApp kunnen gemeenten op een gebruiksvriendelijke manier de boominspecties organiseren. Door (ingehuurde) inspecteurs vervolgens ook met de BomenApp te laten werken, weten zij dat de inspecties consistent en volgens de gemeentelijke richtlijnen worden uitgevoerd.
Maar er is meer mogelijk dan alleen inspecteren. Zo is het ook mogelijk om bomen toe te voegen, de locatie aan te passen of inventarisatiegegevens te wijzigen. Ook kunnen maatregelen worden toegevoegd of afgemeld. Door nieuwe toepassingen te blijven ontwikkelen, zorgen wij ervoor dat de BomenApp volledig aansluit op úw werkproces.
Nieuw: snoei-aannemer op pad met de app
Vaak werkt een gemeente samen met een externe aannemer voor het snoei- en veldwerk. Het is dan erg handig als die acties óók direct zichtbaar zijn, zodat de gemeente het overzicht houdt op basis van actuele en accurate data. En zodat inspecteur en snoeier volledig digitaal en efficiënt kunnen werken. Voor deze werkwijze zijn meerdere oplossingen te bedenken, afgestemd op de wensen en visie van de gemeente.
Heerenveen: 1 druk op de knop
De gemeente Heerenveen had bijvoorbeeld de wens om geen nieuwe inspecties uit te hoeven voeren voor de snoeimaatregelen. Hiervoor is in samenwerking met tree-o-logic een oplossing ontwikkeld. Het gaat om een nieuwe kaartlaag waarmee de snoeier direct kan zien of een snoeimaatregel al is uitgevoerd. Met 1 druk op de knop kan de snoeier de maatregel zelf afmelden. Dit kan voor 1 of meerdere bomen tegelijkertijd, waarna de gegevens direct worden verwerkt in Obsurv.
Maastricht: ‘live’ kleurverandering
Voor gemeente Maastricht is dit straks ook mogelijk, met een iets andere werkwijze. Daar kan de snoeier door een ‘live’ kleurverandering direct zien welke bomen geïnspecteerd zijn. Ook kan de snoeier zelf maatregelen toevoegen en afmelden. Kortom: inspecteur en snoeier werken direct achter elkaar aan én volledig digitaal met de BomenApp. Dit zorgt voor een zeer nauwkeurige en snelle registratie. En de gemeente heeft direct inzicht in alle stappen.
Sweco houdt Almere groen
De BomenApp wordt inmiddels voor veel uiteenlopende projecten ingezet. Een voorbeeld van zo’n project is dat Sweco vorig jaar met inspecties de essentaksterfte in gemeente Almere in kaart bracht. Deze boomziekte veroorzaakt veiligheidsrisico’s en tast bovendien het groene karakter van de gemeente aan. Met ondersteuning van Sweco op het gebied van project- en omgevingsmanagement wil gemeente Almere een veilige en zo groen mogelijke leefomgeving behouden. Wat bijvoorbeeld met toepassing van de app kan worden uitgevoerd zijn inventarisaties, analyses en beheertaken uitvoeren en prioriteren. Lees het volledige artikel over Almere hier terug. En bekijk onze video over de Obsurv BomenApp in de praktijk:
Zelf ideeën of wensen?
Heeft u zelf wensen en ideeën over het gebruik van de BomenApp? Of wilt u meer weten over één van de genoemde toepassingen van de BomenApp? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.