Sweco communities: samen weten we meer

We hebben het al vaker gezegd: de openbare ruimte is van ons allemaal maar het beheren ervan is een vak apart. En als vakspecialist moet u op de hoogte blijven. Slimme methodieken en digitalisering bieden uitkomst. En u kunt leren van andere organisaties. Dat is precies wat centraal stond tijdens de vakmiddagen wegbeheer en rioolbeheer, die onlangs plaatsvonden. Sweco biedt een platform voor deze vakcommunities. Inspirerende onderwerpen kwamen voorbij en vakgenoten wisselden ervaringen uit. Er werden volop mooie en inhoudelijke discussies gevoerd, dit smaakte naar meer!

Gemêleerd gezelschap

Wegbeheerders, weginspecteurs en beleidsmakers: ze waren er allemaal tijdens de vakmiddag wegbeheer. Ook tijdens de vakmiddag rioolbeheer was er een gemêleerd gezelschap aanwezig, dat bestond uit riool- en gegevensbeheerder en beleidsmedewerkers. De onderwerpen die gepresenteerd werden sloten hier goed op aan.

Vakmiddag rioolbeheer op 14 juni 2018
Vakmiddag wegbeheer op 31 mei 2018

Inspirerende onderwerpen

Tijdens de vakmiddag wegbeheer was er opvallend veel belangstelling voor o.a. video-inspecties. Wellicht zorgde het aansprekende beeldmateriaal ook voor extra enthousiasme. Tijdens de presentatie over de benchmarkwegen (14 organisaties uit Zeeland) bleek ook weer uit de reacties uit de zaal, hoe belangrijk regionale samenwerking wordt gevonden. En hoe benchmarking nog verder kan groeien. 

De gemeente Bernheze gaf tijdens de vakmiddag rioolbeheer een mooi kijkje in de keuken, en deed een oproep om de veranderingen in dit prachtige vak en de wereld te omarmen. En vooral ook te pionieren, waarbij een paar leuke praktijkvoorbeelden over o.a. rioolzuivering aan bod kwamen. De veranderingen rondom digitalisering en dataficering kwam uiteraard tijdens beide vakdagen aan bod. Zo ook tijdens de presentatie van Stichting RIONED, met name hoe u uw data met behulp van software slim kunt verzamelen en visualiseren. En wat u er vervolgens allemaal met uw data kunt, want dat is waar Sweco veel organisaties bij ondersteunt.

Meer weten?

Als u meer wilt weten over de onderwerpen die tijdens de vakmiddagen aan bod kwamen, kunt u dit terugvinden in de programmaoverzichten:

Programma vakmiddag wegbeheer
Programma vakmiddag rioolbeheer

Vanzelfsprekend kunt u contact met ons opnemen, als u meer wilt weten over de onderwerpen die aan bod zijn geweest. Bel of mail ons, we helpen u graag verder!

contact