Blokmutaties Obsurv

Wist je dat… Obsurv 2.4 nu beschikbaar is?

Sinds februari 2021 is Obsurv 2.4 beschikbaar. Deze versie biedt weer veel nieuwe mogelijkheden in Obsurv. Bijvoorbeeld voor het weergeven en uitwisselen van data in IMBOR, API-koppelingen, het materialenpaspoort en het digitaliseren van de wegenlegger of infiltratievoorzieningen. Benieuwd wat er nieuw is en of deze versie ook geschikt is voor jouw organisatie?

Wat is er nieuw in Obsurv 2.4?

De belangrijkste vernieuwing in Obsurv 2.4 is dat de originele module Overige Objecten is overgezet naar een vakdiscipline in de nieuwe stijl. Hier kunnen nu ook overige vakdisciplines in worden geconfigureerd. In plaats van één grote module ‘Overige Objecten’ kun je nu dus met meerdere overige vakdisciplines werken. Dit maakt het beheren van objecten in Obsurv nog overzichtelijker en flexibeler.

Deze ontwikkeling biedt heel wat extra mogelijkheden in Obsurv:

  • In Obsurv 2.4 kunnen extra vakdisciplines worden aangevraagd. Op deze manier kun je eigen vakdisciplines flexibel vormgeven. De overige objecten kun je hierdoor ook specifieker bundelen in de eigen vakdisciplines. Zo kun je parkeermeters, laadpalen en in- en uitrij-terminals bijvoorbeeld bijhouden in de vakdiscipline ‘Parkeren’.
  • Binnen elke vakdiscipline kun je de autorisaties apart instellen.
  • Objectgegevens kunnen nu ook in IMBOR worden bijgehouden en uitgewisseld.
  • Met de nieuwe API-functionaliteit kunnen objectgegevens ook worden bijgehouden en uitgewisseld door een koppeling te maken met applicaties van externe partijen.
  • In Obsurv 2.4 is het nu ook mogelijk om de Wegenlegger en de Infiltratievoorzieningen vast te leggen.
  • Het materialenpaspoort was voorheen een aparte functionaliteit, maar is vanaf versie 2.4. ook beschikbaar in Obsurv.  

Voor wie?

Obsurv 2.4 is beschikbaar voor klanten, die op dit moment geen gebruik maken van de module Overige Objecten in combinatie met het Dagelijks Onderhoud, en interesse hebben in één van de nieuwe functionaliteiten van Obsurv 2.4.  

Doordat in Obsurv 2.4 de plannen-functionaliteit in Overige Objecten nog ontbreekt, kan het dagelijks onderhoud van Overige Objecten nog niet worden overgezet naar deze versie. De plannen-functionaliteit bij alle Overige Vakdisciplines wordt op dit moment ontwikkeld en komt deze zomer beschikbaar in een nieuwe versie van Obsurv. Vanaf dat moment kunnen alle klanten overstappen naar de nieuwe versie.

Benieuwd naar Obsurv 2.4?

Wil je meer weten over Obsurv 2.4? Op 8 april organiseren wij een webinar, waarin we de nieuwe mogelijkheden in detail uitleggen. Meld je nu aan!

Heb je al eerder vragen of ben je benieuwd of deze versie past bij jouw organisatie? Neem dan contact op met jouw contactpersoon bij Sweco.