Wist je dat… je in Obsurv informatie uit een referentielaag kunt opvragen?

In Obsurv 1.5 is nieuwe functionaliteit toegevoegd die het mogelijk maakt om in de kaart informatie uit referentielagen op te vragen. Dit was een wens die veel gebruikers hebben geuit. De toegevoegde functionaliteit biedt zeer veel toepassingen.

Kaartlagen in Obsurv

In Obsurv zijn standaard de beheerlagen beschikbaar in de kaart. Deze kunnen eventueel door de functioneel applicatiebeheerder naar de wensen van de gebruikers geconfigureerd worden. Ook kan eenvoudig op basis van een kaartservice een ondergrond, bijvoorbeeld een luchtfoto, worden getoond. Verder is het mogelijk om referentielagen toe te voegen aan kaart, op basis van een shapefile of een externe kaartservice (WMS/WFS). Steeds meer klanten werken namelijk met externe kaartservices of shapefiles waaraan informatie gekoppeld is.

Informatie uit referentielaag opvragen vanaf Obsurv 1.5

Zodra een referentielaag is toegevoegd, kan het heel nuttig zijn om informatie op te vragen uit deze laag. Aangezien dit nog niet mogelijk was in Obsurv, hebben veel gebruikers deze wens doorgegeven. Het goede nieuws is dat dit vanaf Obsurv 1.5 mogelijk is. Op dezelfde vertrouwde wijze als bij de beheerlagen: via de selectieknop(pen).

Veel toepassingsmogelijkheden

Met het opvragen van informatie uit een referentielaag ontstaan veel toepassingsmogelijkheden. Voorbeelden hiervan zijn:

  1. Informatie over storingen / wegopbrekingen
  2. Informatie over BGT
  3. Informatie over meldingen in de openbare ruimte gemaakt in een andere applicatie
  4. Informatie uit Playmapping
  5. Informatie uit Digitree

Zodoende kan dus in principe alle informatie uit een willekeurige externe kaartservice opgevraagd worden. Mits deze als referentielaag door de functioneel applicatiebeheerder is toegevoegd en juist geconfigureerd. Ditzelfde geldt voor shapefiles die als referentielaag worden toegevoegd.

Op deze wijze kan de gebruiker eenvoudig en snel beschikken over referentiegegevens bij zijn of haar beheerwerkzaamheden in Obsurv.

Meer weten?

Nieuwsgierig naar wat er verder allemaal veranderd en verbeterd is? Neem contact op met een van onze adviseurs voor een vrijblijvend gesprek.

contact

Op onze Gebruikersdag op 4 november 2015 is de nieuwe Obsurv-versie ook gepresenteerd. Lees het verslag van de Gebruikersdag