Onkruid op verhardingen bestrijden met hete lucht

Voor beheerders van de openbare ruimte is onkruidbestrijding altijd een grote opgave geweest. En nu gemeenten, sinds november 2015, geen gebruik meer mogen maken van chemische middelen, is de uitdaging er alleen maar groter op geworden. Maar er is goed nieuws. Het verbod op chemische onkruidbestrijding lijkt de ontwikkeling van nieuwe methodes te stimuleren. Nadat er al heetwatertechnieken en lasertechnieken op de markt verschenen, is het nu ook mogelijk met hete lucht onkruid te bestrijden.

Het voordeel van hete lucht

De WeedHeater is een recente toevoeging aan de niet-chemische maatregelen die gemeenten kunnen inzette bij de onkruidbestrijding op verhardingen. De WeedHeater is een apparaat waarbij hete lucht en infraroodschroeien worden gecombineerd. Het apparaat is licht van gewicht en kan daardoor op lichte tractors worden bevestigd die zonder problemen over voetpaden kunnen rijden, zonder verzakkingen of schade te veroorzaken.

Wat wordt de meest effectieve oplossing?

Met het verbod op glyfosaat dat vorig jaar van in werking trad, zijn veel gemeenten nog op zoek naar de meest effectieve, niet-chemische manier van onkruidverwijdering. De toekomst zal uitwijzen of de heteluchtmethode de beste oplossing biedt, of dat andere innovaties nog in het verschiet liggen.

Grip krijgen op uw beheerkosten

Voorlopig lijkt het verwijderen van onkruid in ieder geval duurder en ingewikkelder te worden. Reden te meer om ervoor te zorgen dat u goed zicht hebt op de planning en begroting van uw beheertaken. Obsurv is een beheersysteem dat uw volledige beheerproces ondersteunt. Het systeem helpt beheerders hun te beheren objecten duidelijk in kaart te brengen, de kwaliteit ervan te bepalen, en de kosten voor onderhoud te berekenen.

Meer weten over Obsurv?

Wilt u met eigen ogen zien wat de mogelijkheden zijn van Obsurv? Vraag gratis een tijdelijke licentie aan. Of neem contact met ons op voor meer informatie of een (vrijblijvende) demonstratie.

licentie aanvragen