Obsurv 3.0 is nu beschikbaar!

Eindelijk is het zover: Obsurv 3.0 is vanaf nu beschikbaar. De module Overige Objecten is volledig overgezet naar de module Flexibele Vakdisciplines in ‘nieuwe stijl’. Hierbij is het mogelijk om zelf aangemaakte objecten over te zetten naar een extra (bij Sweco) aan te vragen Flexibele Vakdiscipline. Maar er is meer nieuws! Zelf kaarten configureren, Single Sign-On instellen, technische vernieuwingen… We zetten de belangrijkste veranderingen voor je op een rij.

Major release

Met Obsurv 3.0 komt een lang verwachte major release beschikbaar. Alle softwarecomponenten zijn vernieuwd, en via onder andere Obsurv Ideas hebben wij het afgelopen jaar nauwgezet de wijzigingsverzoeken en suggesties van onze gebruikers geïnventariseerd en bijgehouden. Als je inlogt op Obsurv Ideas, kun je zien welke wijzigingsverzoeken zijn gerealiseerd. Daarnaast geven wij hieronder een overzicht van een aantal belangrijke veranderingen en vernieuwingen.

Flexibele Vakdisciplines

In Obsurv 2.4 konden enkele gebruikers al voor het eerst kennismaken met een deel van de nieuwe mogelijkheden om vakdisciplines aan te maken. In tegenstelling tot Obsurv 2.4 is Obsurv 3.0 beschikbaar voor alle klanten. Daarbij is de module Overige Objecten geheel overgezet naar de module Flexibele Vakdisciplines. Hiermee beschikt de gebruiker over meer flexibiliteit voor het toevoegen van bijvoorbeeld extra kenmerken of het aanpassen van de configuratie. Indien gewenst kunnen objecten, die de klant zelf aanmaakt, verplaatst worden naar een extra aan te vragen Flexibele Vakdiscipline. Neem contact op met jouw contactpersoon bij Sweco om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn om Obsurv meer te personaliseren binnen Flexibele Vakdisciplines.

Voor inspecteren met Flexibele Vakdisciplines moet nog even gewacht worden tot de eerstvolgende versie. Plannen met Flexibele Vakdisciplines is direct al mogelijk met Obsurv 3.0!

Kaartconfigurator

Zelf kaarten configureren voor de nieuwe modules van Obsurv? Met Obsurv 3.0 kan dat in applicatiebeheer via de kaartconfigurator. Gebruikers kunnen kaarten configureren met de kaartconfigurator voor alle nieuwe modules in Obsurv (Spelen, VKS, OVL, Flexibele Vakdisciplines).

Single Sign-On

Wil jij geen aparte inlog meer voor Obsurv en wil je gewoon kunnen inloggen met de inlog van jouw eigen organisatie? Met Obsurv 3.0 kan dat door Single Sign-On (SSO) te configureren.

Vernieuwd wachtwoordbeleid

Toch liever geen gebruikmaken van Single Sign-On? Met Obsurv 3.0 kun je nog steeds inloggen op de manier waarop jij gewend bent. Om toch te voldoen aan de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO), hebben wij de standaardeisen van de wachtwoordcriteria vernieuwd. Ook kun je bijvoorbeeld instellen wanneer het wachtwoord vernieuwd moet worden.

Technische vernieuwingen

Met Obsurv 3.0 zijn alle softwarecomponenten vernieuwd, zodat Obsurv volledig up to date blijft qua veiligheid. Zo is bijvoorbeeld JasperReports in Obsurv 3.0 voorzien van de veilige versie van log4j versie 2. Ook is het mogelijk om Obsurv 3.0 te installeren op Oracle 19c.

Webinar over Obsurv 3.0

Natuurlijk is er nog veel meer te vertellen over Obsurv 3.0, en binnenkort doen we dat ook! Tijdens ons webinar in juni 2022. Hou je mailbox en onze agenda op deze website in de gaten.

Meer weten?

Wil jij nog meer weten over Obsurv 3.0? En overweeg jij wellicht over te stappen naar de nieuwe versie? Neem dan gerust contact op met jouw vaste Sweco-adviseur of met een van onze andere adviseurs. We helpen je graag verder.

En ben je nog niet bekend met Obsurv? Neem dan ook vrijblijvend contact op. Aan de hand van een gratis demo laten we je graag zien wat jouw organisatie met Obsurv kan bereiken.