Cursus: maatregeltoets en onderhoudsadvies in het wegbeheer

Als je betrokken bent bij de voorbereiding van wegonderhoud dan ken je ze wel: de standaard onderhoudsmaatregelen die door het wegbeheersysteem worden voorgesteld. Maar zijn dat nou inderdaad altijd de meest geschikte maatregelen? In de nieuwe cursus ‘maatregeltoets en onderhoudsadvies’ leer je hoe je de voorgestelde maatregelen kunt beoordelen op effectiviteit. Je ontwikkelt een kritische blik en leert welke aanvullende vragen je kunt (laten) onderzoeken. Zo help je jouw organisatie betere keuzes te maken.

Inhoud

In de ééndaagse cursus wordt duidelijk gemaakt welke belangrijke plek de maatregeltoets en het onderhoudsadvies innemen in de beheercirkel die hoort bij Assetmanagement Wegen. Daarbij leer je kritisch te kijken naar de standaard onderhoudsmaatregelen die door het wegbeheerpakket worden voorgesteld.

Vaak hebben uitgangspunten uit het beleidsplan invloed op de aard van de te nemen onderhoudsmaatregelen. Hierbij moet je denken aan onder andere: duurzaamheid, circulariteit, waterdoorlatende constructies en standaardconstructies van de wegbeheerder.

Om te komen tot de uiteindelijke onderhoudsmaatregelen behoren diverse aanvullende onderzoeken (onder andere boorkernonderzoek, draagkrachtonderzoek en milieu-hygiënisch onderzoek) tot de mogelijkheden. In deze cursus komen deze dan ook uitvoerig aan de orde.

Voor wie?

De eendaagse cursus ‘maatregeltoets en onderhoudsadvies’ legt de koppeling tussen wegbeheer en projectvoorbereiding. Daarmee is de cursus geschikt voor medewerkers bij overheid, ingenieursbureaus en aannemers, die op één of andere manier betrokken zijn bij het beheer en onderhoud van wegen. Voor het goed volgen van de cursus is minimaal een werk- en denkniveau op MBO 4 niveau aan te bevelen.

Kosten

De kosten voor de cursus bedragen €760,00 exclusief BTW per deelnemer. Dit is inclusief drinken, lunch en lesmateriaal.

Datum

  • Donderdag 11 maart 2021

Locatie

Kantoor Sweco, De Holle Bilt 22, 3732 HM De Bilt.

Haal- en brengservice

Daar de cursuslocatie moeilijk met het openbaar vervoer is te bereiken, bieden wij kosteloos een haal- en brengservice aan tussen station Bilthoven en het kantoor van Sweco in De Bilt.

Toevoegen aan agenda

Maatregeltoets en onderhoudsadviezen 29 oktober 2020 Maatregeltoets en onderhoudsadviezen 11 maart 2021