Weet u al hoe u met IBOR uw organisatie verder kan helpen?

De mogelijkheden van Obsurv worden steeds groter. Naast het al bekende gegevensbeheer kan Obsurv ook breder worden ingezet. In de laatste versie van Obsurv zitten mogelijkheden voor onder andere Integraal Beheer van de Openbare Ruimte (IBOR).

De basis van IBOR

Bij het implementeren van IBOR in Obsurv zijn een aantal zaken van essentieel belang:

  • Aan de basis van IBOR liggen de kwaliteitsgebieden, ambitieniveaus en juiste hoeveelheden. Dit biedt de mogelijkheid om verschillende ambitieniveaus te kunnen toekennen en de bijbehorende hoeveelheden inzichtelijk te maken.
  • Per thema worden de verschillen in kosten over de verschillende ambitieniveaus bepaald. Door het variëren in ambitieniveau kunnen de kosten met verschillende onderhoudsscenario’s en budgetten worden doorgerekend.
  • Om vervolgens het ambitieniveau te toetsen tijdens het schouwen kunnen meetlocaties en schaalbalken worden opgenomen.

IBOR-matrix

Staat u voor de uitdaging om beeldkwaliteitsniveaus te bepalen of te bezuinigen waar mogelijk? Dan is de IBOR-matrix wellicht handig voor uw organisatie. Met de IBOR-matrix kunnen eenvoudig per thema (bijv. groen) en structuurgebied (bijv. woonwijk) de kosten van het beeldkwaliteitsniveau (A, B of C) worden berekend.

Advies en een stappenplan

Beheerorganisaties die al wat langer met Obsurv werken, hebben vaak al een of meerdere onderdelen in gebruik en hebben daarmee in feite al de eerste stap gezet naar integraal beheer. Bent u nog niet zover, dan is het goed te weten dat onze Obsurv-adviseurs voor u klaar staan om u hierbij te ondersteunen.

Wij komen graag bij u langs voor een gesprek om uitleg te geven over de diverse mogelijkheden en samen een passende oplossing te vinden voor uw specifieke situatie. Na dit gesprek heeft u een stappenplan in handen om uw organisatie verder te helpen met IBOR. Neem vrijblijvend contact met ons op.

contact