Team Sweco wint met ‘Staat van je Straat’ finale Doe & Durf-competitie jongNLingenieurs

Doe & Durf is een prestigieuze en op innovatie en profilering gerichte competitie voor jonge ingenieurs.Het thema dit jaar is ‘Hoe wordt de stedelijke omgeving klimaatadaptief?’ Het Doe & Durf-team van Sweco is WINNAAR geworden van de competitie 2017.

Christiaan Voorend, lid van het winnende team en adviseur bij Sweco, is heel blij met de prijs. ”We hebben in korte tijd toch iets in elkaar kunnen zetten waar de jury heel veel potentie in ziet. Het is heel vet om als jonge afgestudeerde gasten dit te bereiken. En nu begint het pas, want door de prijs krijgen we de mogelijkheid om onze ideeën te realiseren.”

Uit het juryrapport

…Het idee van Sweco onderscheidde zich doordat het op een overtuigende manier antwoord geeft op de vraag waaròm en wanneer mensen in beweging komen… Sweco zorgt ervoor dat de gevolgen van klimaatverandering op het juiste moment worden meegewogen in een belangrijke beslissing. Zo zal de beweging naar maatregelen indirect, maar waarschijnlijk veel krachteriger, op gang komen… Het is wat de jury betreft een mooi staaltje van omdenken…

Over staat van je straat

Het kopen van een huis is een belangrijke beslissing en een van de weinige momenten waarbij mensen echt ver vooruit kijken. Dit is daarom hét moment om ze te laten nadenken over de gevolgen van klimaatverandering in hun leefomgeving. De jonge experts van Sweco ontwikkelden Staat van je Straat. Staat van je Straat geeft direct inzicht in de kwaliteit van uw straat!

Contact

Christiaan Voorend
Adviseur
T +31 6 13 34 60 77
E [email protected]