Samen optrekken met Obsurv neemt vaste vorm aan in Zeeuws-Vlaanderen

Gemeenten die steeds verder gaan in de gezamenlijke aanpak van het beheer van de openbare ruimte. In Zeeuws-Vlaanderen is daar een heel mooi voorbeeld van te vinden. De gemeenten Sluis, Hulst en Terneuzen hebben hun beheer samen ingericht. Vorig jaar, na een uitgebreide aanbestedingsprocedure, was al besloten dit gezamenlijke beheer in Obsurv te gaan doen.

Voorbereiden op verdere harmonisatie

Tijdens de implementatie van Obsurv is ervoor gekozen de indeling van de database zoveel mogelijk op elkaar te laten aansluiten en is de inrichting in onderling overleg vastgesteld. Zo is er gebruikgemaakt van dezelfde werkpakketten, beheergroepen en codetabellen.

Het is de verwachting dat over een aantal jaren het beheer op Zeeuws-Vlaanderen steeds verder wordt geharmoniseerd. En dan kan het zeer handig blijken te zijn dat het beheersysteem daar al voor is ingericht. Momenteel worden de beheergegevens ook geschikt gemaakt voor uitwisseling met de BGT en worden daarnaast de inspectiegegevens van bomen en wegen via een visuele inspectie met Obsurv toegevoegd.

Toekomstplannen

De gemeenten hebben plannen om op het gebied van de integrale, cyclische en langjarige mogelijkheden in het plannen en begroten gebruik te maken van Obsurv. Ook het mobiele werken wordt langzamerhand ingevoerd. Hiermee kunnen de mutaties in het veld online worden doorgegeven aan de vakbeheerders. Daarnaast zijn er plannen voor het inzetten van de IBOR-mogelijkheden in Obsurv. Door de verschillende ambitieniveaus naar bijbehorende beeldkwaliteit te configureren kan er middels schouwen worden gecontroleerd of de aannemer aan de vereiste prestaties voldoet.

Wilt u ook meer weten over ons beheersysteem?

Maakt u nog geen gebruik van Obsurv, maar bent u wel nieuwsgierig naar de voordelen die ons beheersysteem voor uw organisatie zou kunnen betekenen? Maak dan kennis met Obsurv via onze tijdelijke licentie. Of neem contact op met een van onze adviseurs voor verdere uitleg of vrijblijvend advies.

licentie aanvragen