Mannen in een riool, die rioolinspecties uitvoeren

RioVIS vervalt, gelukkig hebben we een alternatief: Obsurv Ribic!

Tijdens de Obsurv Gebruikersdag kondigden we al aan dat 2024 in het teken staat van Obsurv Riolering. Met Obsurv 3.2 zetten we straks al stappen in de goede richting. RioVIS, de applicatie waarmee je lokaal video’s kunt afspelen, komt dan alleen te vervallen. Gebruik je RioVIS regelmatig? Dan hebben we gelukkig een alternatief voor je.

Geen ondersteuning meer voor RioVIS

RioVIS is een mini-applicatie buiten RioGL, waarmee je lokaal video’s kon afspelen als je Obsurv in de hosting hebt draaien. In juni 2024 lanceren we Obsurv 3.2, waarin we weer behoorlijk wat verbeterslagen maken richting Obsurv Riolering. Goed om te weten is dat we RioGL voorlopig nog wel (beperkt) blijven ondersteunen, maar vanaf Obsurv 3.2 zal het importeren in RioVIS voor foutmeldingen zorgen.

Met Obsurv en daarbij ook RioGL in de hosting kon je RioVIS automatisch lokaal krijgen. Dit was om in de behoefte te voorzien om lokaal video’s af te kunnen spelen. Gelukkig hebben we nu een beter alternatief voor het afspelen van rioolinspectievideo’s: Obsurv Ribic.

Obsurv Ribic: makkelijk video’s opslaan en afspelen

Obsurv Ribic is een webbased rioolviewer, waarmee je snel en overzichtelijk grote inspectiefoto’s en video’s veilig opslaat in de Cloud. Een losse applicatie met daarin een geïntegreerde videoplayer. Hiermee kun je video’s nog makkelijk afspelen dan in RioVIS. Je hebt overal toegang tot jouw data. En dat maakt jouw werk weer een stukje makkelijker!

De voordelen van Obsurv Ribic:

  • Geïntegreerde videoplayer; inspectievideo’s altijd en overal bekijken, ook op je tablet
  • 24/7 inzicht in de kwaliteit van het rioolstelsel
  • Inspectievideo’s direct en veilig opslaan in de Cloud, harde schijven zijn verleden tijd
  • In Obsurv Ribic kun je met meerdere mensen tegelijk samenwerken
  • Inspecteur kan zelf uploaden!
  • Tijdwinst

Meer informatie

Heb je vragen over wat het voor jou betekent dat RioVIS komt te vervallen? Of wil je graag overstappen naar Ribic? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij denken graag met je mee.