Grontmij ontzorgt Heerlen bij het verbeteren van de groenkaart

De gemeente Heerlen heeft de ambitie om integraal te gaan werken. Daarnaast willen zij een beheersysteem dat uitwisseling met de BGT mogelijk maakt. Dit zijn 2 redenen om over te stappen naar Obsurv. Een goede groenkaart is hierbij belangrijk.Experts van Grontmij ontzorgen de gemeente bij het controleren, verbeteren en converteren van groendata (vanuit een CAD-omgeving). En leveren in korte tijd een nieuwe groenbeheerkaart op.

Controleren en verbeteren van de groenkaart

De groenarealen van gemeente Heerlen zijn de afgelopen jaren bijgehouden in een CAD-omgeving. Afgelopen weken hebben de verschillende specialisten van Grontmij gekeken naar de inhoudelijke data en deze grotendeels geconverteerd. Om Obsurv goed te laten functioneren is het ook belangrijk om de groenkaart op kwaliteit te controleren en te verbeteren. Zo wordt de kwaliteit van de kaart verbeterd door bijvoorbeeld grasvakken aan te vullen met heestervakken, om direct een duidelijk beeld van de aanwezige heesters in de kaart te hebben. Ook deze kwaliteitsverbetering heeft Grontmij uitgevoerd. En de gemeente is uitermate tevreden met de resultaten van de eerste gebieden.

Ambities waarmaken

Het verbeteren van de groenkaart is belangrijk om verdere stappen te kunnen maken om de ambities van de gemeente Heerlen, zoals integraal werken, waar te kunnen maken. Dat kan allemaal met Obsurv.

Ook behoefte aan een integraal beheersysteem? Of aan hulp om de kwaliteit van uw data te verbeteren?
Neem contact met ons op, we helpen u graag verder of komen langs voor een demonstratie.
Of vraag heel eenvoudig een tijdelijke licentie aan en bekijk Obsurv met eigen ogen.

 

tijdelijke licentie aanvragen