obsurv

Gemeenten Tholen en Borsele kiezen voor Obsurv

Gemeenten Tholen en Borsele zijn bijzondere gemeenten. Met prachtige natuur, water en jachthavens, waar zowel bewoners als toeristen van genieten. Maar ook met een druk havengebied en industrie. Een bijzondere openbare ruimte dus. Beide gemeenten hebben ervoor gekozen om deze integraal te gaan beheren met Obsurv. Ook andere Zeeuwse gemeenten werken al met Obsurv. Samenwerking binnen de provincie Zeeland kan veel voordelen opleveren.

Keuze voor Obsurv

De huidige beheersystemen van de 2 gemeenten werden niet meer ondersteund (Xeiz) en niet integraal doorontwikkeld (MB-Beheer van Bakker & Spees en Kikker). Daarnaast biedt samenwerking in regio Zeeland kansen voor nieuwe producten en efficiency. Obsurv is een integraal beheersysteem, dat continu wordt doorontwikkeld. Bovendien is het webbased en snel schaalbaar naar meer gebruikers of externe partijen. En daarmee zeer geschikt voor regionale samenwerking.

Havengebied en module kunstwerken

Beide gemeenten beschikken over havengebied en jachthavens. Kademuren en andere onderdelen van havens kunnen met de module Kunstwerken van Obsurv goed beheerd worden. De module is volledig gebaseerd op de NEN2767-4. Obsurv biedt een flexibele gegevensregistratie. Door deze te visualiseren op de kaart en door uitgebreide selectiemogelijkheden, krijg je snel overzicht. Ook kunnen inspecties en onderhoud nauwkeurig worden gepland en afgestemd. Het is vanzelfsprekend ook mogelijk om met Obsurv verschillende onderhoudsniveaus te definiëren. Wel zo makkelijk, als beleidskeuzes moeten worden doorgerekend.

Samenwerking in Zeeland

Als gemeenten in de regio Zeeland gaan samenwerken, kunnen ze de benodigde kosten voor beheer en onderhoud met elkaar gaan vergelijken en analyseren. Bijvoorbeeld op het gebied van wegen. Sweco zal de gemeenten ondersteunen bij het implementeren van deze benchmark.

Wilt u meer weten over ons integraal beheersysteem?

Neem contact met ons op als u informatie wilt over Obsurv. We vertellen u graag meer of komen langs voor een demonstratie. Of vraag heel eenvoudig een tijdelijke licentie aan en bekijk Obsurv met eigen ogen.

licentie aanvragen