Boomsortimentenlijst

Elke boom van de juiste naam voorzien? Gebruik de boomsortimentenlijst!

Als je nieuwe bomen toevoegt aan Obsurv, wil je natuurlijk voor elke boom de juiste naam kunnen kiezen. Maar met de enorme hoeveelheid aan boomsoorten en cultivars kan het soms lastig zijn om een complete keuzelijst voor boomsortimenten in Obsurv te hebben staan. Om dit niet steeds handmatig te hoeven toevoegen, hebben wij een keuzelijst voor boomsortimenten opgesteld. 

Boomsortimentenlijst: voor elke boom de juiste naam

Uit de praktijk blijkt dat veel gebruikers van Obsurv geen volledige of correcte keuzelijst voor boomsortimenten hebben. Dit is ook niet zo gek, aangezien er ongelofelijk veel boomsoorten en cultivars zijn. Toch wil je als groenbeheerder natuurlijk wel dat elke boom op de juiste wijze geregistreerd staat. Om onze gebruikers op weg te helpen, hebben wij daarom een keuzelijst voor boomsortimenten opgesteld.

Op de boomsortimentenlijst staan ruim 1.600 boomsoorten en cultivars. Voor elke soort zijn zowel de Nederlandse als Latijnse naam gecontroleerd, zodat ze volgens de geldende nomenclatuur aan de lijst konden worden toegevoegd. Verder hebben we de codering systematisch en met dezelfde opbouw bepaald. En als de informatie in de literatuur bekend was, hebben we ook de grootteklasse en kroonprojectie ingevuld.

Heestersortimentenlijst: ook voor beplantingsvakken de juiste naamgeving

Naast boomsoorten, wil je natuurlijk ook ander groen op de correcte wijze registreren in Obsurv. Daarom hebben wij ook een keuzelijst voor heesters ontwikkeld. Zo beschik je ook voor beplantingsvakken altijd over de juiste sortimentsaanduiding.

Hoe werkt het?

Is jouw boomsortimentenlijst aan vervanging toe en wil je gebruik maken van onze boom- en heestersortimentenlijsten? Dan stellen wij een was-wordt lijst op, die we vervolgens na goedkeuring in Obsurv verwerken. De resterende sortimenten worden als ‘nieuw’ toegevoegd aan de lijst. Zo zorg je op een snelle en efficiënte manier voor een nette registratie van het boomsortiment in Obsurv.

Meer informatie

Heb je vragen over de boomsortimentenlijst? Of wil je er direct mee aan de slag? Neem dan contact op met Robert de Greef. Hij denkt graag met je mee.