Heeft u belangstelling voor standaarden in het groenbeheer?

Regelmatig krijgen wij de vraag standaard werkpakketten groen te leveren. Sweco heeft nu het voornemen haar standaard in Obsurv te actualiseren en breder uit te rollen. Hierbij willen wij aansluiten op nieuwe standaarden zoals IMBOR en de RAW- systematiek. Dit maakt het mogelijk om bestekken in het groenonderhoud efficiënt op te stellen en prijsvergelijkingen (benchmark) uit te voeren. Denkt u met ons mee?

Meer doen met Obsurv

Obsurv is een belangrijk hulpmiddel voor het opstellen van onderhoudsbestekken. Tekeningen en hoeveelheden worden aan het pakket ontleend. Maar wist u dat u ook direct eenheidsprijzen en resultaatsverplichtingen aan Obsurv kunt ontlenen?

Standaardisering

Standaardisering biedt daarbij vele voordelen: zoals het jaarlijks actualiseren van prijzen, prijsvergelijking en bundeling van kennis. Worden de werkpakketten gekoppeld aan een moederbestek, dan levert dit nog meer voordelen op. Het opstellen van een onderhoudsbestek wordt een invuloefening.

Wilt u meedenken?

Om tot verdere standaardisering te komen is Sweco op zoek naar gemeenten die mee willen denken om te komen tot een set werkpakketten dat aansluit op de IMBOR- en RAW-systematiek. Heeft u belangstelling, dan kunt u zich wenden tot Erik Bakker (06 21206357, [email protected]).

Meer weten over Obsurv?

Wilt u meer weten over Obsurv, ons beheersysteem? Vraag een gratis demolicentie aan of neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Zij delen hun kennis en ervaring en denken graag met u mee.

licentie aanvragen