API Developer Portal Obsurv

API Developer Portal: aan de slag met de API’s voor Obsurv

Met Obsurv werken vanuit een andere applicatie? Of data uit Obsurv eenvoudig combineren met gegevens uit andere systemen? Met de API’s van Obsurv kun je direct in andere applicaties werken door data op een makkelijke manier uit Obsurv te halen en te bewerken. Zo richt je beheerprocessen nog efficiënter in, maak je optimaal gebruik van je Obsurv-data en houd je verschillende systemen synchroon. En met het API Developer Portal is het nu nog makkelijker om met de API voor Obsurv aan de slag te gaan. Benieuwd hoe dit werkt?

De API voor Obsurv

Een API is een techniek, waarmee twee programma’s gegevens kunnen uitwisselen. Je maakt als het ware een ‘ingang’ naar andere systemen om gegevens uit te wisselen. Zo zorg je ervoor dat de communicatie tussen Obsurv en een andere applicatie goed verloopt. Op deze manier kun je eenvoudig vanuit een andere applicatie data uit Obsurv raadplegen en direct bewerken. 

Zo gebruikt de provincie Noord-Brabant de API voor Obsurv bijvoorbeeld om data uit Obsurv te combineren met data uit het Nationaal Wegenbestand. Deze data wordt gepresenteerd in een dashboard. De provincie Noord-Brabant wil graag indicatoren ontwikkelen voor het provinciale wegbeheer, waarmee zij de staat van de objecten meetbaar kunnen maken. De indicatoren geven het management inzicht in hoe de wegen ervoor staan.

API Developer Portal

API’s bieden veel gebruiksgemak, maar het aansluiten op een API is niet altijd even eenvoudig. Om dit makkelijker te maken, laten we nu in het API Developer Portal zien hoe een API is opgebouwd en hoe deze precies in elkaar zit. Het API Developer Portal van Obsurv is een professioneel online platform, waarop je documentatie over de beschikbare API’s van Obsurv kunt raadplegen.

Op het platform kun je API’s voor Obsurv ontdekken, testen, evalueren en gebruiken. Het API Developer Portal is als het ware een ‘marktplaats’, die API’s en informatie hierover verstrekt. Bij elke API vind je gedetailleerde informatie, die uitlegt hoe de API werkt en wat nodig is om hier op aan te sluiten. Zo is het eenvoudiger om andere systemen aan Obsurv te koppelen én kun je de API’s op één plek beheren. In het dashboard van het API Developer Portal kun je daarnaast zien hoe de API’s presteren. Je kunt bijvoorbeeld terugzien hoeveel API calls er gedaan zijn en wat de bandbreedte en de responstijd zijn.

API Developer Portal Obsurv
Voorbeeld van het API prestatiedashboard: inzicht in het aantal API calls

Hoe werkt het?

Het API Developer Portal is beschikbaar voor de hosting klanten van Obsurv. Op het API Developer Portal kun je de verschillende API producten ontdekken. Bijvoorbeeld voor de modules Spelen, Openbare Verlichting, Overige Vakdisciplines of Verkeerssystemen. Als je een API product hebt gevonden dat je wilt gebruiken, kun je je hierop abonneren. Als je je bijvoorbeeld abonneert op het product ‘Spelen’, krijg je toegang tot alle beschikbare API’s binnen de module Spelen. Nadat een abonnementsverzoek is goedgekeurd, kun je met de betreffende API’s aan de slag.

Meer informatie

Wil je meer weten over het API Developer Portal? Of ben je benieuwd hoe je de API voor Obsurv binnen jouw organisatie kunt toepassen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij denken graag met je mee.