ABG-gemeenten kiezen voor Obsurv

De gemeenten Alphen-Chaam, Baarle Nassau en Gilze en Rijen gaan nauw samenwerken bij het beheer van de openbare ruimte. De drie gemeenten gaan hun bestaande beheersystemen samenvoegen tot één integraal systeem. Ze kozen voor Obsurv.  

De ABG-organisatie

De medewerkers van de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen werken sinds januari 2016 samen in één ambtelijke organisatie: de ABG-organisatie. De drie gemeenten zijn zelfstandig, maar werken nauw samen op verschillende terreinen. Dit geldt ook voor het beheer van de openbare ruimte.

Naar één integraal beheersysteem

Door te kiezen voor Obsurv, kunnen de ABG-gemeenten integraal gaan beheren. Met Obsurv kun je plannen en begroten in één proces. Zowel op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Een voorwaarde voor integraal en efficiënt beheer van de openbare ruimte.

Hosting

Sweco verzorgt voor veel organisaties de hosting voor Obsurv, die daar erg tevreden over zijn. Maar het is ook mogelijk om Obsurv intern te hosten of te kiezen voor een andere oplossing. De ABG-gemeenten laten de hosting verzorgen door Equalit, een bedrijf dat ook de overige software van de gemeenten faciliteert.

Samenwerken met de BGT

Een volgende stap voor de ABG-gemeenten is om de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) op elkaar aan te sluiten. BGT-berichtenverkeer van Obsurv voldoet als 1e beheersysteem aan alle eisen van de BGT|IMGeo-standaarden. Dankzij berichtenverkeer wordt BGT- en beheerinformatie automatisch uitgewisseld. Dit zal de ABG-gemeenten tijd besparen en zorgt voor betrouwbare data en nieuwe inzichten.

Meer weten?

Werkt u ook samen in uw regio en bent u op zoek naar een integraal beheersysteem voor de openbare ruimte? Of wilt u gewoon eens kennismaken met Obsurv? Vraag de gratis demolicentie aan. Of neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Wij komen graag langs om Obsurv te demonstreren en uw wensen te bespreken.

licentie aanvragen