BGT-berichtenverkeer van Obsurv als eerste volledig gecertificeerd!

Dankzij berichtenverkeer wordt BGT- en beheerinformatie automatisch uitgewisseld. Dit bespaart tijd en zorgt voor betrouwbare data en nieuwe inzichten. Maar hoe weet u zeker dat het berichtenverkeer met uw software in de praktijk echt goed werkt? Geonovum heeft hiervoor een certificeringstraject vastgesteld, een onafhankelijke toetsing. Goed nieuws: Obsurv heeft als 1e beheersysteem de BGT|IMGeo-certificering volledig doorstaan. Met ondersteuning van bogen en kruinlijnen. En dg DIALOG BGT, onze BGT-applicatie, had dit certificaat al ruim een jaar eerder behaald. Berichtenverkeer dat echt werkt in de praktijk, ontdek het zelf!

Meer informatie over de certificering

De certificaten van Geonovum zijn bedoeld om op onafhankelijke wijze te toetsen of de BGT-applicaties en BOR-applicaties van verschillende leveranciers de BGT|IMGeo standaarden juist toepassen. U wilt implementatiefouten, interpretatieverschillen en onduidelijkheden natuurlijk voorkomen. Deze certificering geeft zekerheid over de juiste werking van uw software. Geonovum heeft op haar website een overzicht staan Certificering IMGeo|BOR, waar alle leveranciers genoemd staan die gecertificeerd zijn. Hier staat een lijst van zowel BGT-applicaties (= Geo-applicaties) als BOR-applicaties door elkaar. Om exact te weten waarvoor een leverancier is gecertificeerd, is het raadzaam om het ingevulde toetsingsformulier te openen, voor details.

Volledig gecertificeerd

Voor Obsurv geldt de IMGeo|BOR certificering. Op 1 september heeft Obsurv deze toets met glans doorstaan. Obsurv voldoet aan alle aspecten uit de certificering, waaronder ook ondersteuning van bogen en kruinlijnen. Geen mitsen en maren of zaken die nog verbeterd moeten worden. Bekijk het toetsingsformulier van Obsurv Sweco is trots dat Obsurv hiermee als 1e beheersysteem voldoet aan alle eisen van de BGT|IMGeo-standaarden versie 1.3.

Uitwisseling in de praktijk

Dat het in praktijk werkt is inmiddels bewezen. De uitwisseling van BGT-informatie is uitgebreid getest met Obsurv en dg DIALOG BGT, de BGT-applicatie van Sweco. Als enige leverancier in Nederland van zowel een BOR- als BGT-systeem lopen we hiermee voorop. Doel is om onze klanten zoveel mogelijk zekerheid te geven over de juiste werking van onze software. Naar verwachting verschijnt in het najaar versie 2.0 van Obsurv, in deze versie is het berichtenverkeer opgenomen en kunnen klanten aan de slag met de implementatie en met uitwisseling in de praktijk.

Wilt u een demonstratie van het berichtenverkeer?

Tijdens de dg DIALOG BGT Gebruikersdagen in mei, hebben 140 relaties al een live-demonstratie van het berichtenverkeer gezien. En werd dit enthousiast ontvangen. Wilt u ook met eigen ogen zien hoe dit echt werkt in de praktijk? Neem contact op met Henri Veldhuis voor een vrijblijvende afspraak en demonstratie op locatie. Of stuur hem een e-mail voor meer informatie en/of een afspraak.

Nieuwsgierig naar Obsurv?

Wij zijn ervan overtuigd dat beheren makkelijker kan met Obsurv, maar zien is geloven. Kent u Obsurv nog niet? Vraag dan een gratis licentie aan.

licentie