Ben jij ook voor 1 juli aangesloten op de WIBON?

Zoals bekend is 1 juli 2019 de uiterste datum waarop alle netbeheerders aangesloten moeten zijn op de WIBON (KLIC-WIN). Van de 90 klanten waarvoor Sweco de WIBON-service en -diensten verleent, zijn er op dit moment al 80 aangesloten. De overige gebruikers staan allemaal ingepland vóór 1 juli 2019, met de laatste aansluiting op 26 juni 2019. Dit betekent dat al onze klanten vóór 1 juli aan de wettelijke verplichting voldoen.

Over de Wibon

De WIBON (Wet informatie-uitwisseling boven- en ondergrondse netten) is de opvolger van de WION. Doel van de WIBON is om graafschade te voorkomen en veiligheid te bevorderen, want in de Nederlandse bodem liggen veel kabels en leidingen. Alle netbeheerders hebben met een aantal nieuwe wettelijke verplichtingen te maken.

Nieuwe wetgeving

Je bent als netbeheerder zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van beheerdata van de leidingen en het ophalen van graafberichten. Sinds januari 2019 kon je de netgegevens centraal opslaan bij het Kadaster. Per 1 juli 2019 kun je alleen nog vectordata aanleveren aan het Kadaster.

Nog niet aangesloten?

Een aanzienlijk aantal netbeheerders in Nederland is nog niet aangesloten. Dit blijkt uit het overzicht van aansluitingen van netbeheerders bij het Kadaster. Ben je netbeheerder en ook nog niet aangesloten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij hebben een applicatie ontwikkeld waarmee je dit eenvoudig zelf kunt doen. En waarmee je zo snel mogelijk ook aan de nieuwe wetgeving voldoet.

Meer informatie

Wil je meer weten, ga naar onze WIBON-pagina met meer uitleg, of neem contact op met een van onze adviseurs.

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte