Verscherpte testconversies voor de release van Obsurv 24.1

Verscherpte testconversies voor de release van Obsurv 2.4.1

Bij een upgrade naar een nieuwe versie van Obsurv wil je uiteraard voorkomen dat data verloren gaat. En daarnaast is het fijn als de upgrade je zo min mogelijk tijd kost. Daarom besteden wij bij upgrades van Obsurv veel aandacht aan conversietesten. Bij de release van Obsurv 2.4.1 hebben we bijvoorbeeld een verbetering doorgevoerd in het testen van dataconversies. Benieuwd wat we verbeterd hebben en wat er nieuw is in Obsurv 2.4.1?

Testen op meerdere datasets

Een enkele keer komt het voor dat een upgrade naar een nieuwe versie van Obsurv langer duurt dan verwacht. Een complexe dataset waar het conversiescript niet mee overweg kan, kan in zo’n geval een van de oorzaken zijn. Om ervoor te zorgen dat de overgang naar een nieuwe versie van Obsurv vlekkeloos verloopt en zo min mogelijk tijd kost, testen we nieuwe versies van Obsurv voortaan op meerdere datasets. Zo kan ons conversiescript beter anticiperen op complexe datasets. Uitzonderingen kunnen op deze manier al vooraf worden afgevangen in het standaard conversiescript.

Deze manier van testen hebben we ook toegepast bij de release van Obsurv 2.4.1. In de komende jaren staat er echter een grootschalige vernieuwing van Obsurv op de planning. En dat vraagt om een gedegen ontwikkelstrategie. Testen op meerdere datasets is een eerste stap, maar om onze ontwikkelstrategie verder te verbeteren, voeren we de komende tijd nog meer aanpassingen door. Zo ben jij als gebruiker verzekerd van een soepel verloop bij upgrades van Obsurv.

Wat is nieuw in Obsurv 2.4.1?

In Obsurv 2.4.1 hebben we een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd:

  • Obsurv 2.4.1 bevat Overige Vakdisciplines met daarin de inventarisatie van Overige Objecttypen, zonder plannen functionaliteit;
  • Je kunt nu de gehele IMBOR configureren;
  • De mogelijkheid om te beschikken over het Materialenpaspoort, de Wegenlegger en Infiltratievoorzieningen als extra vakdiscipline;
  • De eerste versie van de Obsurv API biedt configuratiemogelijkheden.

Contact

Wil je meer weten over de verscherpte testconversies? Of heb je een vraag over Obsurv 2.4.1? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij denken graag met je mee.