DP World Antwerp gaat beheren met Obsurv

DP World exploiteert een containerterminal aan het Deurganckdok. Met een capaciteit van 2,5 miljoen TEU (20 voets containers) is dit één van de grootste terminals in de Antwerpse haven. Met de intensiteit waarmee een containerterminal wordt gebruikt kan slijtage snel ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan verzakking van het wegdek, of scheuren in de riolering. DP World Antwerp wil onnodige problemen en kosten in de toekomst voorkomen. Zij kiezen voor Obsurv om het beheer van de verharding en riolering professioneel aan te pakken.

Bijzondere opdracht: containerterminal

DP World is één van de grootste terminaluitbaters ter wereld en beschikt over 77 terminals verspreid over 6 continenten. In België baat DP World de Antwerp Gateway terminal aan het Deurganckdok uit. Een digitaal beheersysteem als Obsurv is goed inzetbaar voor het beheren van dit type terreinen.

Voorkomen in plaats van genezen

Met de intensiteit waarmee een containerterminal gebruikt wordt, kan slijtage snel ontstaan. Ook bij een jong bedrijventerrein als de containerterminal van DP World in Antwerpen. Denk bijvoorbeeld aan verzakking van het wegdek, scheuren in de riolering, enzovoort. Hier goed zicht op hebben kan onnodige problemen en kosten helpen voorkomen. Het onderhoud kan dan op het juiste moment en zo efficiënt mogelijk worden uitgevoerd. En voorkomen is toch altijd beter dan genezen? Juist daarom kiest DP World ervoor om met behulp van Obsurv preventief te werk te gaan.

Helder en transparant beheersysteem

Met Obsurv haalt DP World een helder en transparant beheersysteem in huis. Hiermee is niet alleen direct inzichtelijk welke assets er aanwezig zijn, ook kunnen maatregelen en meerjarenplannen worden gekoppeld. Op basis van inspecties worden preventieve onderhoudsplannen opgesteld. Zo behoudt DP World het overzicht en hebben zij grip op het beheer van de containerterminal.

Obsurv is een webbased beheersysteem dat eenvoudig kan worden geïntegreerd in iedere ICT-infrastructuur. Ook is het makkelijk te koppelen aan andere systemen, zoals Maximo, die naast Obsurv gebruikt worden in gehele het proces van assetmanagement.

3D-beelden en 360 graden foto’s

Om de inspecties van de verhardingen goed uit te voeren, zijn 3D beelden & 360 graden camera3D-beelden en 360 graden foto’s gemaakt van de terminal. Hiermee ontstaat inzicht in de omgeving, kunnen metingen worden verrichten en kan de status van assets worden bewaakt. En dat allemaal vanachter een bureau. Zo hoeft er niet continu een medewerker op het terrein aanwezig te zijn, en kan de bedrijvigheid gewoon doorgaan. Wel zo handig als u beheerder bent van een intensief gebruikt bedrijfsterrein.

Met de verkregen data is daarnaast een puntenwolk gemaakt waarmee de data gevisualiseerd wordt. Deze puntenwolk dient als aanvulling op het tweedimensionale as-built plan. In België is het as-built plan een verplicht onderdeel voor projecten boven een bepaalde grootte.

Meer weten?

Houdt u zich ook bezig met het beheer van bedrijfsterreinen? Of met het beheer van de openbare ruimte? Obsurv biedt veel mogelijkheden waarover we u graag meer vertellen. Neem vrijblijvend contact met ons op, of vraag heel eenvoudig een tijdelijke licentie aan.

licentie aanvragen