De praktijk staat centraal tijdens Obsurv Gebruikersdag 2016

230 deelnemers. 15 praktijkgerichte presentaties. De Obsurv Gebruikersdag van 2016 is een dag geworden om niet snel te vergeten. Na de inschrijving konden de deelnemers meteen aanschuiven bij een van de drie verschillende tips & tricks sessies. Het was één van de manieren waarop Sweco dit jaar nog dichter bij de praktijk van de deelnemers wilde aansluiten. Ook bij de andere presentaties was de insteek om de deelnemers zoveel mogelijk uit Obsurv te laten halen. ‘Obsurv in de praktijk’ was daarmee met recht het centrale thema van deze dag.

Tips & tricks

Het was misschien even wennen. Niet beginnen met een plenaire openingssessie, maar meteen de praktijk induiken met een keuze uit drie verschillende tips & tricks sessies. De sessies konden stuk voor stuk rekenen op grote belangstelling. “Best veel details zo op de vroege ochtend”, merkte een van deelnemers op. Om er meteen aan toe te voegen: “Wel fijn dat je na een klein uurtje al een hoop ideeën hebt opgedaan over wat je de volgende dag kunt gaan doen in Obsurv!”

“Met de laarzen in de klei”

Na de tips & tricks sessies was het woord aan Sander Melieste (hoofd afdeling GIS & ICT Sweco). Hij bedankte de aanwezigen voor hun komst en gaf een overzicht van de gestage groei in het aantal gebruikers van Obsurv. Ook legde hij uit hoe het thema van dit jaar – Obsurv in de praktijk – het directe resultaat was van de evaluatie van vorig jaar. Deelnemers aan de Gebruikersdag hadden toen aangegeven nog meer praktische informatie te willen krijgen over het gebruik van Obsurv. “Dit jaar staan we dus met de laarzen in de klei”, aldus Melieste.

gebruikersdag

“Obsurv 2.0: Het werk van de beheerder makkelijker maken”

Dat de gebruiker en zijn praktijk centraal staan in de verdere ontwikkeling van Obsurv, werd ook duidelijk in de presentatie van Hilbert Davelaar (productmanager Obsurv). In vliegende vaart leidde hij het publiek langs de meest opvallende vernieuwingen die zich aandienen met de introductie van Obsurv 2.0. Hij ging in op het berichtenverkeer BGT dat in Obsurv 2.0 is ingebouwd. En hij gaf samen met collega Marcel de Lange een live demonstratie van de gloednieuwe bomenapp. “Een voorbeeld van waar de ontwikkeling van Obsurv naartoe gaat”, lichtte Davelaar toe. “En van hoe wij proberen het werk van beheerders makkelijker te maken!” Andere vernieuwingen die Davelaar nog kort noemde waren het exporteren naar shapefiles, het afdrukken van eenvoudige plots en de mogelijkheid Obsurv met FME te combineren.

Gebruikersoverleg: “Meekijken met de chauffeur”

Als laatste plenaire sessie kwam het Gebruikersoverleg aan het woord. Covoorzitter Irma Smak van de gemeente Amstelveen gaf een korte introductie van wie het Gebruikersoverleg is en wat het als doelstelling heeft. Zij vergeleek de gebruikers van Obsurv als de passagiers van een bus die door Sweco wordt bestuurd. Dankzij het Gebruikersoverleg schuiven de passagiers naar voren in de bus, en krijgen zij de mogelijkheid om met de chauffeur mee te kijken en invloed uit te oefenen.

Bekijk alle presentaties én de foto’s online

Na de plenaire sessies en de lunch konden alle aanwezigen in 2 rondes de inhoudelijke sessies van hun keuze bijwonen. Alle presentaties van de Gebruikersdag zijn ook online beschikbaar. U kunt de presentaties downloaden en bekijken op Mijn Obsurv onder ‘downloads’ (inlog vereist). Gebruikt u Obsurv, maar heeft u nog geen login voor Mijn Obsurv? Meldt u dan aan via onze helpdesk.

Ook de foto’s van de Gebruikersdag vindt u op Mijn Obsurv (onder het menu-item ‘foto’s).

“Help! We zijn geniaal!”

De dag werd op hilarische wijze afgesloten door Rob Urgert. Voor velen in het publiek was hij al een bekende van o.a. de tv-programma’s De Kwis met Paul de Leeuw en Onder de Tram. Wat is het geheim van de genie? Je hart volgen, anders durven zijn en lef hebben. Oh ja, en geluk hebben! Het was een waardige afsluiting van een inspirerende dag en de ideale inleiding voor de gezellige borrel waar iedereen zijn indrukken van de dag nog eens op een rijtje zette.

gebruikersdag_1