Obsurv Sweco views basisviews

Wist je dat… selecteren in Obsurv makkelijker wordt?

Ons laatste Obsurv klanttevredenheidsonderzoek was er duidelijk over. Gebruikers willen ‘meer kaartopties’ en ‘makkelijker werken met selecties’. Met Obsurv 2.1 komen we aan die wensen tegemoet. Gebruikers krijgen meer opties om te selecteren en te deselecteren, óók op hun mobiele devices. Het wordt mogelijk om direct te schakelen tussen lijstweergave en kaartweergave. En selecties kunnen flexibel worden aangevuld, aangepast of gecombineerd.

De bezoekers van onze Gebruikersdag op 1 november jl. hebben al het een en ander kunnen zien. Toen gaven we een preview van de vernieuwde modules Spelen, Openbare Verlichting en Verkeerssystemen. Dit zijn ook de modules die in het voorjaar van 2018, met het uitkomen van Obsurv 2.1, de nieuwe mogelijkheden zullen bieden. De andere modules zullen stapsgewijs op dezelfde wijze worden aangepast en bij de volgende releases worden aangeboden.

Selecteren in Obsurv 2.1
Selecteren in Obsurv 2.1

Selecteren en deselecteren

In de huidige en oudere versies van Obsurv kun je met toetsencombinaties selecties maken uit een lijst of uit geselecteerde gebieden of items op de kaart. Dat werkt snel en gemakkelijk, maar op een tablet of een mobieltje werken deze toetsencombinaties niet.

In Obsurv 2.1 zijn de mogelijkheden om te selecteren daarom verruimd met duidelijk aanklikbare selectieknopjes. Op de kaart kunt u uw punten, rechthoeken of veelhoeken selecteren en door het aanklikken van de knop toevoegen aan uw selectie. Ook als u een item uit deze selectie wilt deselecteren dan kan dat door het aanklikken van een knop.

Selecties uitbreiden, combineren of aanpassen

De selectie die u maakt blijft zichtbaar in de kaart, maar verschijnt ook in een lijst aan de linkerkant van het scherm. De knop ‘multiselecties’ maakt het mogelijk om uw selectie uit te breiden met een andere, eerder opgeslagen selectie. Dit maakt het mogelijk om uiterst flexibel uw selectie van bijvoorbeeld speelplaatsen of lichtmasten uit te breiden, te combineren of aan te passen.

Makkelijk switchen tussen lijst en kaart

Dankzij de gemoderniseerde kaartweergave is het werken vanuit de kaart een stuk prettiger geworden. De selecties zijn beter zichtbaar, en op de kaart kun je gemakkelijk door de verschillende items van je selectie navigeren. Natuurlijk wil je soms vanuit de lijstweergave werken. Daarom is het switchen van kaartselectie naar de weergave in een lijst met één klik te realiseren. Pas je iets aan in de selectie op je kaart, dan wordt het automatisch in de lijst aangepast, of andersom.

Degelijk maar ook flexibel

Bovenstaande aanpassingen maken deel uit van een reeks van vernieuwingen die met Obsurv 2.1 worden geïntroduceerd. Ze passen in onze ontwikkeling naar een beheersysteem dat net zo robuust is als u gewend bent, maar daarnaast ook steeds meer mogelijkheden biedt tot een flexibele invulling door de gebruikers. Naast de functionele aanpassingen is ook de gehele interface vernieuwd. Deze nieuwe look and feel zorgt ervoor de Obsurv gebruiksvriendelijker wordt en beter geschikt is voor mobiele apparaten en werken in het veld.

Samen komen we verder

De ontwikkeling van Obsurv staat nooit stil, omdat het altijd beter kan. Daarbij luisteren we goed naar wat u, de gebruiker, belangrijk vindt. U kunt het ons laten weten via een van de leden van de Gebruikersgroep, of gewoon direct via een van onze adviseurs.

Bent u nog niet bekend met Obsurv, vraag dan snel een demolicentie aan en neem contact op voor nadere uitleg. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat ook u kunt profiteren van een beheersysteem dat uw werk makkelijker maakt.

gratis demolicentie