A2 Maastricht: we werken eraan!

De A2 bij Maastricht loopt dwars door de stad en zorgt voor files en luchtverontreiniging. Dit verkeersprobleem wordt o.a. opgelost door de aanleg van een gestapelde tunnel. De gemeente Maastricht  heeft haar beheer integraal georganiseerd. Daarom wil zij ook gegevens over nieuwe kunstwerken (zoals deze tunnel) toevoegen aan het beheersysteem dg DIALOG. Grontmij heeft de gemeente hierover geadviseerd.

2 tunnels en  een ‘groene loper’

De gestapelde tunnel zal eind 2016 worden opgeleverd. Het verkeer duikt straks vóór Maastricht de gestapelde tunnel in met 2 keer 2 tunnelbuizen: lokaal verkeer in de bovenste tunnels en doorgaand verkeer in de onderste. Bovengronds wordt de plek van de oude snelweg ingenomen door een ‘groene loper’ voor lokaal verkeer, fietsers, voetgangers, bewoning en winkels.

Om dit enorme project te realiseren, werken het Rijk, de provincie Limburg en de gemeenten Maastricht en Meerssen sinds 2003 samen in één organisatie: het Projectbureau A2 Maastricht. Grontmij is vanaf de contractvoorbereiding tot en met de realisatie huisadviseur van het projectbureau. Meer informatie over Grontmij als huisadviseur bij dit project

Gegevens op juiste wijze aanleveren voor integraal beheer

Natuurlijk wil de gemeente Maastricht het gegevensbeheer, met de uitwerking van dit project op orde brengen. Door het advies van Grontmij, levert de aannemer de gegevens van o.a. nieuwe kustwerken, op de juiste manier aan. Zodat deze informatie in één keer kan worden toegevoegd aan het beheersysteem dg DIALOG. Om integraal te gebruiken met de andere beheergegevens van de gemeente Maastricht.

Ook beheeradvies nodig?

Al 25 jaar adviseert en ondersteunt Grontmij organisaties bij het optimaliseren van het beheer. En leveren wij de software om dit slim en gemakkelijk te doen. Neem contact met ons op voor advies of voor meer informatie over onze software. Wij helpen u graag verder.

 

contact