Obsurv Sweco views basisviews

Wist je dat… IMBOR 1.2 nu al beschikbaar is voor Obsurv?

IMBOR is een informatiemodel dat begrippen voor het beheer van de openbare ruimte uniformeert. Het sluit volledig aan op de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) en op het Informatiemodel Geografie (IMGeo). En wist u dat versie 1.2 nu al beschikbaar is voor Obsurv?

Efficiënter gegevensbeheer met IMBOR

In het IMBOR (CROW) zijn afspraken gemaakt over de objectgegevens voor het beheer van de openbare ruimte. Hiermee kunnen bijvoorbeeld wegbeheerders informatie over wegen en verkeer op een uniforme manier verwerken. Zo wordt het gegevensbeheer efficiënter. IMBOR wordt de komende jaren nog verder ontwikkeld. Toch willen we u alvast de mogelijkheid geven om van de voordelen gebruik te kunnen maken.

Hoe werkt het?

Aan de slag met IMBOR in Obsurv werkt als volgt. De beheerobjecten in Obsurv blijven leidend, deze worden via een zogenaamde ETL-procedure gemapped naar IMBOR-objecten, die eveneens worden opgeslagen in Obsurv. Deze IMBOR-objecten zijn niet muteerbaar maar wel te raadplegen. Er kunnen van deze objecten dus verschillende kaarten, rapportages en paspoorten worden gemaakt.

Zodra de beheerobjecten zijn gemuteerd, kan de ETL opnieuw worden gestart en heeft de eindgebruiker de IMBOR-data actueel.

Direct aan de slag?

IMBOR komt als module beschikbaar in de volgende versie van Obsurv: Obsurv 2.1. De verwachting is dat deze versie begin volgend jaar beschikbaar is. Wilt u graag nu al aan de slag met de voordelen van IMBOR? Dat kan via een patch-versie van Obsurv.

Neem contact met ons op!

Heeft u interesse in het gebruik van IMBOR 1.2? Of wilt u meer informatie ontvangen over dit onderwerp? Neem contact met ons op via het contactformulier of rechtstreeks met Ernst van Zuilen via E. [email protected] of met Jan van Malenstein via E. [email protected]. Wij zullen u verder informeren over hoe u kunt beschikken over IMBOR in Obsurv 2.0.

contact