Wist je dat… het invoeren van gegevens veel efficiënter gaat in Obsurv 1.5?

Bij de ontwikkeling van Obsurv 1.5 is veel aandacht besteed aan het efficiënter kunnen invoeren van gegevens. Met name voor de module Openbare Verlichting is hier extra aandacht aan besteed. Lichtpunten zijn nu sneller en makkelijker in te voeren. Maar ook voor de overige modules zijn verbeteringen doorgevoerd op dit vlak.

Doorontwikkeling module Openbare Verlichting

Uit ons Klantenonderzoek 2015 bleek dat er behoefte was aan het efficiënter kunnen invoeren van gegevens in Obsurv in het algemeen. De module Openbare Verlichting werd daarbij specifiek benoemd als één van de verbeterpunten. In Obsurv 1.5 is gestart met de doorontwikkeling van deze module. Voor 1.5 lag de focus hierbij op de inventarisatie en het invoeren en wijzigen van gegevens.

Uitbreiding inventarisatie

De kenmerken van de inventarisatie van verdeelkasten en lichtpunten en de bijbehorende onderdelen als masten, armaturen, schakelsystemen en lampen voldoen nu aan de manier waarop in de praktijk wordt gewerkt. Een aantal essentiële kenmerken zijn toegevoegd en de relaties zijn verbeterd.

Vele malen sneller invoeren…

Ook het invoeren en wijzigen van lichtpunten is aanzienlijk verbeterd. De inventarisatiepagina is volledig herzien waardoor inventarisatielijst, kaart, compositie en detailgegevens van de lichtpuntonderdelen op één pagina beschikbaar zijn en gewijzigd kunnen worden. Voor het invoeren van lichtpunten is een directe koppeling naar de kaart beschikbaar. Daar is het mogelijk om lichtpunten via invoer van X- en Y-coördinaat en gebruikmakend van composities te kunnen aanmaken. Resultaat: het invoeren en wijzigen van lichtpunten gaat vele malen sneller in Obsurv 1.5.

…ook voor andere objecttypen!

Wat zeker aan een efficiëntere invoering bijdraagt is het feit dat het vanaf Obsurv 1.5 voor alle objecttypen mogelijk is om nieuw aangemaakte objecten te kopiëren. Een nieuw object met exact dezelfde kenmerken is dus in een handomdraai aangemaakt. Voor bomen, wegvakonderdelen en lichtpunten is het zelfs mogelijk om bestaande objecten te kopiëren. In de toekomst zal dit ook voor andere objecttypen beschikbaar komen.

Meer weten?

Nieuwsgierig naar wat er verder allemaal veranderd en verbeterd is? Neem dan contact op met een van onze adviseurs voor een vrijblijvend gesprek. Op onze Gebruikersdag op 4 november 2015 is de nieuwe Obsurv-versie ook gepresenteerd. Lees het verslag van de Gebruikersdag.

 

contact