Wist je dat… blokmutaties voor vrijwel alle objecttypen en velden beschikbaar zijn in Obsurv 1.5?

Het kunnen toepassen van blokmutaties op alle objecttypen en velden is een veelgekoesterde wens onder Obsurv-gebruikers. Dit is dan ook een van de vele veranderingen en verbeteringen die in de volgende versie van Obsurv worden doorgevoerd.

Blokmutaties: snel en efficiënt gegevens wijzigen

Als je als gebruiker van Obsurv snel en efficiënt een groot aantal gegevens wilt wijzigen, dan zijn blokmutaties een handige functie. Blokmutaties kennen een eenvoudige workflow: selecteer de gegevens waarvoor kenmerken moeten worden aangepast. Vul voor de verschillende kenmerken de nieuwe waarde in. Vervolgens kan de blokmutatie worden toegepast en worden de wijzigingen doorgevoerd. Ter controle verschijnt er nog een pop-up met het aantal te wijzigen gegevens.

Uitbreiding blokmutaties in Obsurv 1.5

In de huidige versie van Obsurv (1.4.2) zijn blokmutaties nog niet voor alle objecttypen en velden beschikbaar. Uit ons Klantenonderzoek 2015 bleek echter dat dit een belangrijke wens was. Mede daarom hebben we ervoor gezorgd dat in Obsurv 1.5 blokmutaties beschikbaar zijn voor vrijwel alle objecttypen en velden. Uiteraard zijn blokmutaties niet toe te passen op velden die bijvoorbeeld als unieke identifier of rekenveld worden gebruikt. Obsurv 1.5 komt binnenkort beschikbaar.

Blokmutaties op een andere plek

Vanwege de toegenomen hoeveelheid blokmutaties is besloten deze niet meer onder te brengen onder de module Applicatiebeheer. Vanaf Obsurv 1.5 vindt u de blokmutaties onder het werkproces Inventariseren van de afzonderlijke vakdisciplines. En uiteraard met specifieke autorisatie, zoals u gewend bent.

Meer weten over Obsurv 1.5?

Bent u nieuwsgierig naar wat er nog meer veranderd en verbeterd is in de nieuwe versie van Obsurv? Kom naar de presentatie ‘Obsurv – versie 1.5. What’s new?’ op onze Gebruikersdag op 4 november! Of bezoek een van onze demostands.

En als u andere vragen heeft over Obsurv, dan kunt u natuurlijk ook gewoon contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.

contact