Vuilfuik bewijst opnieuw zijn nut in Balkbrug

Aan de Van Hemertstraat in Balkbrug wordt een noodoverstort geplaatst. Bij hevige regenval komt het overtollige water hierin terecht. Om te voorkomen dat vervuild water uit het riool vervolgens in het oppervlaktewater terechtkomt is eind augustus een Vuilfuik geplaatst. Daarmee bewijst de door Grontmij ontwikkelde ‘reuzenpanty’ opnieuw haar waarde.

Hoe werkt de Vuilfuik ook alweer?

Eigenlijk is de Vuilfuik een filter in de vorm van een reusachtige panty die aan de rand van een riooloverstort hangt. Als het riool overloopt, dan loopt het rioolwater over via de Vuilfuik. Het water kan doorstromen naar het oppervlaktewater, maar de rioolresten blijven achter in de Vuilfuik. Hierdoor voorkomt de Vuilfuik stankvorming en vervuiling van het oppervlaktewater, en wordt ook vissterfte tegengegaan. Na een overstorting kan de Vuilfuik eenvoudig worden vervangen.

De Vuilfuik in beeld

De Vuilfuik in Balkbrug werd onder grote belangstelling geplaatst. De lokale omroep, RTV Oost, was ook aanwezig en maakte een informatieve video over de Vuilfuik.

Wilt u meer weten?

Bent u ook betrokken bij het beheer van overstorten in uw regio? Of heeft u weleens de overlast zien ontstaan? Bij Grontmij hebben onze adviseurs ruime ervaring op dit gebied. Neem contact met hen op voor vrijblijvend advies.