Obsurv Sweco views basisviews

Wist je dat… Obsurv flexibeler wordt?

De ontwikkeling van Obsurv staat nooit stil, omdat het altijd beter kan. Daarbij luisteren we goed naar wat de gebruikers belangrijk vinden. Er wordt dan ook hard gewerkt aan gebruikerswens nummer 1: het flexibeler maken van Obsurv.

Obsurv en flexibiliteit

Voor Obsurv wordt bewust uitgegaan van een vaste stabiele basis. Daarbij is er de mogelijkheden om extra velden aan te maken per beheerobject. De module Overige Objecten biedt erg veel flexibiliteit, die in Obsurv 2.0 verder is uitgebreid. Voor rapporten zijn er Excel-achtige functies beschikbaar om op basis van de aanwezige gegevens het gewenste overzicht te generen en op te slaan.

Waarom wordt Obsurv flexibeler?

Maar het kan altijd beter. Veel gebruikers hebben behoefte aan meer flexibiliteit om Obsurv naar eigen wens in te kunnen richten. In het Obsurv gebruikersoverleg is ‘flexibiliteit verhogen’ qua prioriteit met stip op 1 gezet. Daarom wordt er momenteel hard gewerkt aan het flexibeler maken van Obsurv.

Hoe wordt Obsurv flexibeler?

Allereerst wordt het mogelijk veel meer extra velden aan de beheerobjecten toe te voegen in verschillende formaten (tekst, getal, boolean, datum of lijst). Verder wordt het mogelijk om de volgende zaken te kunnen configureren:

  1. Welke gegevens getoond worden;
  2. Welke gegevens verplicht zijn om in te vullen;
  3. In welke volgorde de gegevens getoond worden.

Ook wordt het mogelijk om te kunnen autoriseren (op rolniveau) wie welke gegevens kan zien en/of wijzigen. Deze mogelijkheden komen beschikbaar voor de applicatiebeheerder, zowel voor de gehele applicatie als per pagina.

Obsurv wordt ook gebruiksvriendelijker

Het flexibeler maken van Obsurv is een omvangrijke ingreep. Deze wordt gecombineerd met de (door)ontwikkeling van de modules Openbare Verlichting, Spelen en Verkeersregelsystemen. Hierbij wordt net als bij de BomenApp de nieuwste Oracle- en kaarttechnologie ingezet. Met deze ontwikkelingen wordt tegelijkertijd ook de interface vernieuwd. De nieuwe look-and-feel zorgt ervoor de Obsurv gebruiksvriendelijker wordt en beter geschikt is voor mobiele apparaten en werken in het veld.

Sneak preview

De ‘verhoogde’ flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid komt waarschijnlijk in eerste instantie beschikbaar in de modules modules Openbare Verlichting, Spelen en Verkeersregelsystemen. Bent u benieuwd en wilt u graag een sneak preview zien van hoe Obsurv gebruikersvriendelijker en flexibeler wordt? Kijk dan de opname van het webinar van 23 maart terug.

contact