Obsurv en de BGT

Vanzelfsprekend is het mogelijk om gegevens met betrekking tot BGT (Basisregistratie Grootschalige Topografie) uit te wisselen. En kunt u Obsurv op uw BGT- applicatie aansluiten.

Dankzij berichtenverkeer wordt BGT- en beheerinformatie automatisch uitgewisseld. Dit bespaart tijd en zorgt voor betrouwbare data en nieuwe inzichten.

BGT-berichtenverkeer van Obsurv voldoet als 1e beheersysteem aan alle eisen van de BGT|IMGeo-standaarden versie 1.3. Dit certificaat geeft zekerheid over de juiste werking van de software.

Voordelen van het berichtenverkeer

Dankzij berichtenverkeer wordt BGT- en beheerinformatie automatisch uitgewisseld. Voordelen voor beheerders van de openbare ruimte zijn:

• De beheerder kan zich richten op kerntaken
• Het voorkomt versnippering van de bijhouding van basisobjecten
• Eenmalige inwinning, meervoudig gebruik

Obsurv 2.0 en het berichtenverkeer

In versie 2.0 van Obsurv is het berichtenverkeer opgenomen en kunt u aan de slag met uitwisseling in de praktijk.

De implementatie van het BGT-berichtenverkeer conform het StUF-Geo IMGeo koppelvlak vraagt overigens meer voorbereiding, afstemming en configuratie los van de upgrade naar Obsurv 2.0. Het advies is dit als een aparte stap te bezien na een succesvolle upgrade naar Obsurv 2.0.

Wilt u een demonstratie van het berichtenverkeer?

Wilt u met eigen ogen zien hoe berichtenverkeer echt werkt in de praktijk? Neem contact op met Henri Veldhuis, Manager Business Development voor een vrijblijvende afspraak en demonstratie op locatie. Of stuur hem een e-mail voor meer informatie en/of een afspraak.