obsurv sweco beheersysteem openbare ruimte

Gemeente Tilburg kiest voor Obsurv

Na een Europese aanbesteding heeft gemeente Tilburg besloten over te gaan naar Obsurv. De gemeente maakte gebruik van diverse beheersystemen, maar vanwege de wens om te werken met één integraal beheersysteem openbare ruimte, worden deze nu vervangen door Obsurv.

Snel inzicht bieden

De gemeente vindt dat keuzes op bestuurlijk niveau de basis vormen van beheer, waarvoor een goed informatiesysteem noodzakelijk is. Door de ordelijke registratie in Obsurv kan de beheerder snel inzicht krijgen en bieden in de status van objecten en de planning van het benodigde onderhoud en het bijbehorende budget.

Een totaaloplossing

Daarnaast wilde de gemeente een mobiele beheeromgeving voor inspecties, mutatiesignalering, mutaties, raadpleging en andere mobiele processen. Met Obsurv heeft de gemeente nu een totaaloplossing  in handen voor een integraal en efficiënt beheer van de openbare ruimte.

BGT – Kernregistratie Topografie

De gemeente Tilburg heeft haar geometrische objecten vastgelegd in de Kernregistratie Topografie (KRT). De gemeente wil voor de uitwisseling van de BGT-data met Obsurv gebruikmaken van het horizontale BGT-berichtenverkeer. Om dit mogelijk te maken zal Sweco de BGT-data van het KRT matchen met de BOR-data, waarbij wordt gekeken naar een geometriematch.

Over Obsurv

Obsurv is hét beheersysteem van Sweco voor de openbare ruimte. Obsurv is een webbased oplossing, waarmee je ook met een smartphone of tablet gegevens kunt oproepen en beheren. Het is het eerste, echte integrale beheersysteem: plannen en begroten in één proces.

Nieuwsgierig naar Obsurv?

Neem dan contact met ons op. We vertellen u graag meer of komen langs voor een demonstratie. U kunt ook heel eenvoudig een tijdelijke licentie aanvragen en Obsurv met eigen ogen bekijken.

licentie aanvragen