Gemeente Helmond kiest met Obsurv voor integraal beheer

Gemeente Helmond heeft Grontmij de opdracht gegeven voor de overstap naar Obsurv. De gemeente maakte al vele jaren gebruik van dg DIALOG BOR met de onderdelen Wegen, Riolering en Kabels en Leidingen. Met de overgang naar Obsurv wil de gemeente ook gebruik gaan maken van de modules Groen, Bomen en Spelen. Daarmee zet de gemeente opnieuw een belangrijke stap naar integraal beheer.

Meer efficiency door integraal beheer

Voor de gemeente Helmond waren de uitgebreide mogelijkheden voor integraal beheer van de openbare ruimte de belangrijkste reden om te kiezen voor Obsurv. Door in te zetten op integraal beheer, verwacht de gemeente een extra efficiënte inzet van de eigen medewerkers te bereiken.

Aansluiting op moderne ICT-infrastructuur

Een andere belangrijke overweging was de eigen gemoderniseerde ICT-infrastructuur, waarin Obsurv naadloos kan aansluiten dankzij de open GIS-standaarden. En waarin ook de koppeling met de BGT (Basisregistratie Grootschalige Topografie) voor nog meer efficiëntie zal zorgen.

Een grondige voorbereiding

Voorafgaand aan de keuze voor Obsurv heeft Grontmij een uitgebreide presentatie verzorgd bij de gemeente waardoor medewerkers een goed beeld konden krijgen van de eigenschappen van Obsurv. Daarnaast hebben de medewerkers van Helmond het beheersysteem ook zelf kunnen uitproberen en testen.

Wilt u ook meer weten?

Bent u ook geïnteresseerd in de voordelen van integraal beheer van de openbare ruimte? En wilt u meer weten over mogelijkheden die een beheersysteem als Obsurv u daarbij kan bieden? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Middels een gratis proeflicentie is het ook mogelijk alvast kennis te maken met Obsurv. Voor alle vragen die u heeft tijdens het bekijken van deze demoversie, kunt u uiteraard ook bij ons terecht.

contact