Gemeente Helmond: berichtenverkeer dg DIALOG BGT en Obsurv werkt!

In eerdere berichten kon u al lezen dat dg DIALOG BGT en Obsurv (als 1e) volledig gecertificeerd zijn voor het automatische StUF-Geo berichtenverkeer. In de afgelopen periode is bij Sweco en gemeente Helmond het berichtenverkeer in de praktijk getest. Het werkt, vanaf nu kan dus iedereen starten met deze nieuwe functionaliteit!

onderlinge afstemming geregeld

Onderlinge afstemming geregeld

Samen met gemeente Helmond heeft Sweco het StUF-Geo berichtenverkeer tussen dg DIALOG BGT en Obsurv in een testomgeving geïmplementeerd, waarbij vele mogelijke scenario’s zijn getoetst. Het uiteindelijke oordeel is volgens Peter Roeling van gemeente Helmond erg positief. “Er was al een redelijke geometrische afstemming tussen dg DIALOG BGT en Obsurv”, vertelt hij. “Administratief was het weliswaar nog éénzijdig, vanuit de BGT naar Obsurv. Maar nu, met de realisatie van deze volledige koppeling, is de onderlinge afstemming nog meer onderdeel van het dagelijkse werkproces geworden en dus ook op administratief niveau.”

Geen gedoe meer met e-mail, PDF en screenshots

Dat de onderlinge afstemming nu geregeld is, gaat zonder twijfel veel tijdbesparing opleveren voor gemeenten. Dankzij het berichtenverkeer wordt BGT- en beheerinformatie namelijk automatisch uitgewisseld. Peter Roeling: “Verzoeken om correcties en mutaties in de BGT op te nemen kunnen in Obsurv eenvoudig aangemaakt worden. En in de BGT zijn deze in één oogopslag in te zien en te verwerken. Geen gedoe meer met e-mail, PDF en screenshots.”

Ook aan de slag met berichtenverkeer?

Dat kan met dg DIALOG BGT 7.5 en Obsurv 2.0 en de licenties voor het StUF-Geo berichtenverkeer. Neem contact met ons op als u aan de slag wilt gaan. Wij vertellen u dan ook graag meer over de implementatie (installatie, configuratie, afstemmen van BGT- en BOR-data, inrichten van werkprocessen en instructie).

Wij raden aan om de implementatie projectmatig op te pakken en zowel vooraf als tijdens te zorgen voor een goede afstemming. Waarbij wij u vanzelfsprekend kunnen begeleiden en ondersteunen waar nodig. Eventueel kunnen wij voor u ook een workshop berichtenverkeer verzorgen.

Neem contact met ons op

Neem contact op met Hilbert Davelaar T 06 – 53 97 72 49, [email protected] of Gertjan den Hertog T 06 51 42 07 53, [email protected] voor meer informatie of een demonstratie op locatie.