Gemeente Hardinxveld-Giessendam kiest voor Obsurv

Recent heeft de gemeente Hardinxveld-Giessendam besloten over te gaan van dg DIALOG naar Obsurv. De gemeente was al jarenlang gebruiker van dg DIALOG, maar mede vanwege de noodzakelijke aansluiting op de bestaande BGT-oplossing van de gemeente is er nu gekozen voor migratie naar Obsurv.

Aansluiten op de bestaande BGT-oplossing

De voornaamste reden voor Hardinxveld-Giessendam om te kiezen voor Obsurv, was de flexibiliteit om het beheerpakket aan te kunnen sluiten op de NedBGT-oplossing van Nedgraphics die de gemeente in huis heeft. De gemeente wil voor de uitwisseling van BGT-data gebruikmaken van het BGT-berichtenverkeer. Omdat deze voorziening dit jaar binnen Obsurv beschikbaar komt, was de migratie naar Obsurv in de ogen van de gemeente de meest gewenste en snelste oplossing.

Data opwaarderen

De gemeente Hardinxveld-Giessendam is ondertussen ook hard bezig haar BGT-data op orde te brengen. Aangezien de BOR-data niet altijd voorzien zijn van een geometrische component, worden de BGT-data ook direct gebruikt om de geometrie van Obsurv aan te vullen.

Daarnaast heeft de gemeente ervoor gekozen om eerst een datascan te laten uitvoeren door Grontmij, waarna de gemeente de eventuele onvolkomenheden kan bijwerken en een extra kwaliteitslag kan maken op de bestaande data. Na de zomer wordt vervolgens gestart met de conversie van de dg DIALOG-data naar Obsurv.

Uitbreiden aantal modules

De gemeente Hardinxveld-Giessendam is van plan de bestaande modules voor Wegen, Groen, Riolering en Kabels en leidingen uit te breiden met de module Kunstwerken. Ook de modules voor Spelen en Verkeersborden worden op termijn overwogen.

Wilt u ook meer weten over ons beheersysteem?

Maakt u nog gebruik van Obsurv maar bent u wel nieuwsgierig naar de voordelen die ons beheersysteem voor uw organisatie zou kunnen betekenen? Maak dan kennis met Obsurv via onze tijdelijke licentie. En neem contact op met een van onze adviseurs voor verdere uitleg of vrijblijvend advies.

licentie aanvragen